Дряново посреща лекоатлети от цялата страна

Предстои 53-тото издание на традиционния национален лекоатлетически крос „Колю Фичето“ в Дряново и второто издание на „Рън Дряново”.
Дряново, отново ще бъде домакин на голямо спортно събитие от национален ранг.
Непосредствено преди традиционните есенни празници на града, в неделния 16-ти октомври, Спортен комплекс „Локомотив“ – Дряново, ще събере участници от цялата страна, организатори и зрители на петдесет и третото издание на Международен лекоатлетически пробег „Колю Фичето“ и второто издание на „Дряново Рън“ – част от националната верига „България Рън“.
Уникален маршрут за състезателите ще предложи и второто издание на „Дряново рън“. В тази обиколка и маршрут от 13 км. ще участват най -добрите български лекоатлети, а в късата обиколка от 1000 метра на „Рън Дряново” могат да се включат всички желаещи.
Те ще премерят сили по пътя от град Дряново до историческия Дряновски манастир, известен и с красивата природна местност, в която се намира. ВАЖНО: Заявки за участие могат да се подават до 08.10.2022 г., съгласно Наредбата за провеждане на пробега. За повече информация и записвания г-н Иван Михайлов, телефон: 0882962020 или на имейл адрес: [email protected]
Стартът на спортния форум ще бъде даден в 08:45 ч. на 16.10./неделя/ 2022 година на стадион „Локомотив“ в Дряново.
„Създали сме нужните условия и организация с Кметът на Община Дряново г-н Трифон Панчев и Председателят на Общинския съвет – Тодор Георгиев за провеждане на спортния форум. Продължаваме с традицията и провеждането на Крос „Колю Фичето” в Дряново. Това е вторият най-дългогодишен, шосеен, лекоатлетически пробег в България.
Очакваме Ви в Дряново!” – заяви легендарния дряновски треньор по лека атлетика Иван Михайлов.
Публикувано в Дряново с етикети . Постоянна връзка.