ГОРЕЩО! Министърът на МРРБ Гроздан Караджов излъга ли гражданите на Дряново и Трявна? Готвят се протестни действия!

Както се казва „Тате ще ми купи колело, ама друг път“. Израз, който е присъщ за новото управление на четворната коалиция. Дадени много обещания, а на практика тихомълком не спазени и неизпълнени. Казваме всичко това, защото днес МРРБ публикуваха карти на всички области в България, в които са отбелязани ремонтите, които ще бъде извършени по пътищата на България през тази календарна година.
Трябва да припомним, че през месец януари кметът на Община Дряново Трифон Панчев запозна лично министър Гроздан Караджов с проблемните пътни участъци на територията на общината като един от основните е пътят Дряново-Царева ливада- Трявна. Изключително важен пътен участък с не малък автомобилен трафик. От картата става ясно, че именно този път е оцветен в червен цвят, което означава, че работата няма да започне и тази година и ще бъде възложено проектиране. Поетият ангажимент от МРРБ и лично от министър Караджов е през 2022 да бъде преасфалтиран участъкът Дряново-Царева ливада, а Царева ливада – Трявна до края на четиригодишния мандат на правителството.

Нагледно пътят е дупка до дупка и от по-дълбока попадаш в още по-дълбока. Не малко коли са се счупили точно по това трасе. Припомняме, че преди 3 години и журналистът от НОВА ТВ Румен Бахов направи репортаж за пътя.

Община Дряново са изпратили незабавно писмо до МРРБ, за да поискат отговор за случващото се като се надяват това да е някаква техническа грешка, а не поредната лъжа. Общински съветници от БСП -Дряново са в готовност да организират граждански протест в случай, че не бъде ремонтиран пътят тази година, което ще доведе до блокиране на републиканския път Велико Търново – Габрово!

Публикувано в Акценти, Дряново. Постоянна връзка.