Доколко обществото ни овластява управляващите в Ловеч?

Имат ли право да знаят гражданите за какво се използват данъците им?

Медията ни се свърза с водача на листата на кандидатите за народни представители на Възраждане за 11-ти Ловешки МИР инж. Красимира Цекова. Поводът е подадено неотдавна  заявление до Община Ловеч по Закона за достъп до обществена информация (ЗДОИ).

Информация за това беше разпространена в социалните мрежи от активисти на партията в град Ловеч.

 „Подадохме заявление за достъп до обществена информация, защото смятаме, че гражданите не само  имат право да знаят как се изразходват обществените средства, но и да осъществяват контрол над тях“, каза инж. Красимира Цекова.

„От началото на кампанията членовете и симпатизантите на Възраждане са всеки ден  сред хората в областта. Причината е, че осъзнаваме отговорността която носят думите „народен представител“. Ако ловчанлии ни дадат доверието си, ние ще представляваме народа в 46-то народно събрание. За да представляваш някого обаче, трябва да познаваш неговото ежедневие, проблемите, с които се сблъсква, и да знаеш техните решения“, добави инж. Цекова.

Впечатление прави кампанията на Възраждане Ловеч, които наистина са всеки ден сред гражданите и не само показват активна гражданска позиция, а и се допитват до тях по много интересен начин. Те дават възможност на всеки гражданин на Ловеч, преминавайки покрай тях, да напише на лист и да постави в определената за това кутия  проблемите, които вижда в града, нещата, които иска да промени в управлението на града и нещата, които иска да промени в държавата.

„Сигналът по ЗДОИ, който подадохме, всъщност се състои от въпросите на гражданите. Ние от Възраждане ги оформихме в нужната правна форма. Всъщност това са въпроси на гражданите към настоящия кмет на града от ГЕРБ. Нека управляващите знаят, че трябва да се отнасят внимателно с парите, събрани от данъци и такси, защото това са пари за гражданите“, каза още инж. Цекова.

Въпросите, които внесоха Възраждане по ЗДОИ, са:

· Колко на брой са автомобилите, използвани от местната администрация?

·Как се осъществява контролът върху тях?

·Дали се попълват пътни листи за използването на всеки автомобил, който е общинска собственост?

·Има ли на разположение осигурен паркинг за тях и къде нощуват возилата?

·Какви са разходите за автомобилите – консумативи, ремонт и данъци, за 2020 година?

·Какъв е общият им пробег за изминалата година?

·Тези автомобили използвани ли са за други цели освен служебни? Ако да, внесени ли са суми от лицата, от които са използвани?

„В програмата на Възраждане са заложени мерки за децентрализация на бюджета и възможност повече пари да остават в градовете. Във връзка с това е необходимо да сме убедени, че е осигурена както прозрачност при изразходването на средствата от общинския бюджет, така и компетентност при управлението им. Давайки доверието си на Възраждане, жителите на област Ловеч ще усетят, че някой се грижи за тях и че управленските решения се взимат с мисъл за областта. Възраждане е с номер 11 в интегралната бюлетина. България има нужда  от Възраждане, област Ловеч има нужда от Възраждане“, добави инж. Цекова.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано в Акценти, ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021 с етикети . Постоянна връзка.