ИТН излиза от преговорите за кабинет

Това обяви лидерът на партията Слави Трифонов

„Има такъв народ” вече няма никакво място в преговорите за съставяне на кабинет. Отиваме на избори. Това заяви лидерът на партията Слави Трифонов в извънредно изявление по повод изтеклия запис от среща на парламентарната група на „Демократична България”.

„Днес Христо Иванов и ПГ на ДБ за първи път говориха това, което наистина мислят – в сградата на НС, в ефир, в интернет, с включени микрофони и камери. Говориха, защото не знаеха, че са на живо и лицемерието им лъсна пред всички. За първи път видяхме истинското лице на лъжата, манипулацията и политическа еквилибристика“, коментира Трифонов. 

Той цитира следното изказване на Иванов: „(…) Допуснахме мисълта да се разговаря с ИТН. Това означава, че те вече не могат да кажат „ИТН са 100% мафия, а ние сме 100% бели”, т.е. – нещата започнаха леко да се размиват“.

В прав текст Иванов признава, че ПП и ДБ ни наричат мафия, не защото е така, а защото така те изглеждат „бели”. Признаха, че нагло, брутално лъжат. Това е просто отвратително”, отсече Трифонов.

Той обвини ДБ в „симулация на преговори“. „Лъжат, че не обсъждат персонален състав на кабинета. Всички чакаме мандатоносителят да каже кой ще е кандидатът за премиер, как ще изглежда тяхното предложение за правителство. А те мислят, че трябва да се обсъжда какъв министерски пост ще заеме Кирил Петков. Ами, никакъв, бе, Христо! Никакъв министерски пост не трябва да заема Петков. Нали за вас от ДБ и ПП най-важна беше България – политиките, управленската програма? Ето ви лицемерието в най-чист вид“, категоричен бе лидерът на ИТН.

Очаквайте подробности!

Публикувано в Акценти, Горещо. Постоянна връзка.