Областният управител пожела на добър час на випуск 2022 на Езиковата в Ловеч

На добър час пожела днес на випуск 2022 на ПЕГ „Екзарх Йосиф І“ – Ловеч, областният управител Виктор Стойчев. Той призова 150-те абитуриенти винаги да помнят училището и да не забравят и Ловеч. Наша отговорност е да създаваме условия – и ще го правим, за вашата реализация и след като придобиете нови знания, изтъкна още Стойчев, приканвайки ловешките деца да се завърнат в града си след време. Областният управител сподели няколко истини, които животът ще предложи на днешните зрелостници – да не се притесняват да бъркат, защото ще се поправят, да не се плашат да падат – винаги ще съумяват да се изправят, да останат приятели и да поддържат общността на езиковци.

Стойчев връчи френската диплома DELF B1-B2 на двама дванайсетокласници. Международния сертификат за ниво на владеене на езика по европейската езикова рамка получиха Кристиан Енев и Светослава Радкова. 49 други техни връстници си взеха завоюваната немска езикова диплома DSD ІІ за ниво С1, която ще им помогне за записване в университети в Германия, Швейцария и Австрия, а 11 – удостоверения за защитени компоненти.

Завършващите училище бяха поздравени и от Ловчанския митрополит Гавриил. Владиката им пожела да намерят най-добрия път в живота и винаги да слушат гласа на съвестта си, който е гласът Божий. Печелят тези, които мислят „Аз мога“, затова вярвайте в себе си, за да може и светът да ви вярва, и винаги бъдете добри хора, пожела и. д. началникът на РУО – Ловеч, Иваничка Буровска.

Учителите изразиха увереността си, че днешните им възпитаници ще успеят в живота, защото Езиковата ги е подготвила за това, както и че не се съмняват в добрите резултати на предстоящите матури.

Дипломата от ловешката езикова гимназия е най-добрата виза към света, подчерта и директорът Радослав Хитов, посочвайки, че само два випуска може да се нарекат първи – този преди 72 години, когато в Ловеч е създадена първата езикова гимназия, и сегашният, който ще завърши по новия учебен план. Хитов довери и две тайнства на свързалите живота си с Езиковата – на 15 септември като осмокласници те стават съпричастни към знамето на училището и знамето на Ловеч, в последния учебен ден те завинаги остават възпитаници на Езиковата и вече отговорни и към други два флага – на България и Европейския съюз. Нека вашите пет години служба като ученици на Езиковата гимназия ви правят достойни граждани на света, пожела директорът.

Накрая зрелостниците се простиха с училищното знаме. Имаше много усмивки и немалко сълзи. И обещание – да поддържат пламъчето на любовта към гимназията и да се връщат на хълма, където знанието ражда мечти.

Публикувано в Акценти с етикети . Постоянна връзка.