Служителите на областната администрация даряват занимателни пособия на настанените в област Ловеч украински деца

Занимателни пособия ще дарят на настанените в област Ловеч деца от Украйна служителите на областната администрация. Решението бе взето днес на заседание на постоянната комисия по корпоративна социална отговорност. Отправена е покана от комисията към служителите – всеки, който желае, да закупи книжки за оцветяване, цветни моливи и флумастeри. Става дума най-малките деца, които все още не могат да четат и пишат, да бъдат по някакъв начин социализирани и да развиват творческото си мислене. Няма да се събират пари, а само пособия. Те ще бъдат предадени след това на БЧК – Ловеч, откъдето да ги предоставят на малчуганите. Червенокръстците водят регистри за всяко постъпило дарение и за дарителите и предават събраното със съответните документи, за да се гарантира проследяемост и наистина всичко да отиде при хората в нужда, посочи директорът на БЧК – Ловеч, Цветомира Георгиева, която благодари за съпричастността и солидарността.

Това е поредната инициатива на областната администрация по линия на социалната отговорност. Създаването на институционална среда за прилагане на принципите на корпоративната социална отговорност от областна администрация – Ловеч, е сред добрите практики в България. През януари т. г. администрацията получи две награди за ангажираността си с различни социални каузи – от Министерството на труда и социалната политика и от Института за публична администрация.

Идеята за сегашната благотворителна кауза получи днес подкрепа и поздравления от областния управител Виктор Стойчев. Той обяви, че веднага ще се включи в дарението и изрази желание лично да се срещне с децата и майките им. Още в началото на следващата седмица областният управител ще посети с. Рибарица, където във военно-почивния комплекс са настанени 56 украински граждани, сред които 20 деца.

Публикувано в Акценти с етикети . Постоянна връзка.