„Случайно съвпадение“… Манолова на среща с „граждани“ в Троян, в деня, когато се гласува повишението на такса смет с 20%

„В четвъртък, 17 декември 2020 г., председателят на Гражданската платформа „Изправи се БГ“ Мая Манолова ще се срещне с граждани в Троян във връзка със запазването на общинското ВиК-дружество в града”

„На предстоящата сесия на Общински съвет-Троян ще бъде разгледано предложението на Кмета на Община Троян за намаляване таксите, които родителите на деца в предучилищни групи на детските градини заплащат.”

 

Браво г-жо Михайлова!

 

Добра артилерийска подготовка за отвличане на вниманието на троянци преди клането, което извършихте на сесията на Общинският съвет.

След „дълбок анализ“ направен от Вашата администрация, на таксите за детски градини, като са взели предвид както новите приходоизточници, така и анализа на стойността за храноден, Вие правите предложение за  намаляване таксите, които родителите на деца в предучилищни групи на детските градини заплащат. Гражданите ви адмирират. Отново сте кмет на хората. За пореден път успешно рекламирате Вашата запазена марка, превърнала се във Ваш бранд – социалната и лична саможертва за добруването на троянци.

На същата сесия на Общинския съвет (17 декември), влиза второ Ваше предложение за драстичното увеличение на такса битови отпадъци с 20%, за всички граждани и бизнеса.

Това отново ли е резултат от „дълбок анализ“ на Вашия екип?

Управленска саможертва ли е в дни на заплахата от физическо и социално оцеляване на население и икономика, във време, в което държава и институции извеждат на преден план мерки за подпомагане на хора и бизнес… да пълните липсите в общинската хазна, резултат от некадърното Ви управление, като съдирате кожите на 32 425 троянци и ги товарите с още 20 % данъци.

Вярвате ли, че с едно евтино популистко предложение за намаляване на някакви такси за около 500 семейства, широко рекламирано в любимият Ви Фейсбук ще прикриете Вашата управленска немощ ? Какво по-голямо доказателство за безпринципно, хаотично и некадърно управление.

 

За девет години, Вие госпожо Кмет, го докарахте дотам, че община Троян да е общината с:

 

  • най- висока ставка в страната на Такса битови отпадъци за бизнеса
  • най-висока такса и за граждани и за бизнес в област Ловеч
  • най-несправедливата и не реформирана нормативна уредба относно определяне на Такса битови отпадъци в област Ловеч!

 

„Поддържане на нива на местните данъци и такси под средните за страната. Повишаване на неданъчните приходи в бюджета на общината, базирани на собствените ресурси, което ще позволи по-високи постъпления при приемливи данъчни ставки за населението и за бизнеса.”

 

Това е едно от обещанията с което спечелихте третия си мандат, който бе заченат с лъжи и в лъжи продължава.

 

Не бива да забравяте, че „с каквато мярка мерите с такава ще ви се отмери“ – от суверена, разбира се, както на Вас, така и на тези, които услужливо подкрепиха (Общинските съветници от БСП, Обединени патриоти и ДПС ) предложението  на Кмета Михайлова за 20% по-висока такса битови отпадъци,

Нищо ново под слънцето.

Ще Ви припомня една мисъл на римския историк Светоний, че „добрият Пастир стриже овцете, а не ги дере“.

Помислете над тези думи и спрете с евтиния популизъм, той вече не е на мода, и започнете да се държите и действате държавнически – в интерес на гражданите на Община Троян, които заслужават нещо повече от това да им хвърляте, от време на време, златен прах в очите.

Материалът „Случайно съвпадение“… Манолова на среща с „граждани“ в Троян, в деня, когато се гласува повишението на такса смет с 20% е публикуван за пръв път на Промени Троян.

Публикувано в Безумие! В условия на пандемията от COVID-19 и локдаун кметът на Троян готви увеличение на такса смет с 20%, Безумия, Г-жо Михайлова докарахте го дотам че община Троян да е общината с най-висока ставка в страната на такса смет за бизнеса и за гражданите!, Кметът на гр. Троян е решила да попълни липсите в общинската хазна като повиши такса смет с 20%, Мая Манолова, Община Троян с най-висока Такса битови отпадъци в България!, Община Троян с ПР среща на Мая Манолова и "граждани" - за отвличане на вниманието на троянци от увеличението на такса смет с 20%, Факти, „Случайно съвпадение“… Манолова на среща с „граждани“ в Троян в деня когато се гласува повишението на такса смет с 20% с етикети , . Постоянна връзка.