„Чистота“… След повишаването на местните данъци с 20%, „модерен“ Троян тъне в облаци от прах

Това не е ли обидно за част от населението?

Над малък планински град се носят облаци  уличен прах, подобни на сахарска буря. Колите  се движат по улиците бавно и в дълга софийска редичка. Ковид маските добиват ново значение – подпомагат и дишането. Неясни силуети през 5-6  метра се движат бавно от двете страни на улиците и с обратно постъпателни механични движения  използват дълги пръчки, в долния край завършващи ветрилообразно подобно на метли да поддържат гъстотата на облаците прах.  Движат се като роботи и не обръщат никакво внимание на подтичващите полузадушени граждани  опитващи се да избягат от този периметър до място наситено с кислород.

Тази сцена вещаеща безнадеждност  не е сцена от холивудски  филм за природна катастрофа. Лепкавата прах, не е пясъчна сахарска буря. Неясните силуети с роботизирани движения   не са извън земни завоеватели искащи да поробят жителите на това патриархално място. А използващи пръчките приличащи на метли не са страховити космически оръжия.

Наистина са метли и мястото е Троян

Градът ни не е жертва на природно бедствие. В Троян общинско предприятие „Комунални услуги” извършва пролетно улично почистване. Лепкавата прах не е резултат от пустинна вихрушка , а резултат от обратно постъпателните движения на  наши служителите от общинското предприятие и техните оръдията на труда-метлите.

Но защо комуналните работници използват превозното средство на вещиците и Хари Потър, а не подтичват  след метачните и миялни машини които обикновено се използват през 21 век за градско почистване.

Машините не работят. Развалени са. Позиционирани са в двора на Комунални услуги, приличащи на обезвредена атакуваща иракска техника от времето на Войната в залива. Работи само една водоноска, но и тя не е в ролята „и сама водоноската е водоноска-войн”

И затова на помощ идват метлите. С метлите идва плътната стена от есенно зимна прах. Чистотата може да е здраве, но с „Комунални услуги”- Троян по-голямата част от съгражданите добиват стабилен имунитет от всички видове мръсотия, която може да съществува. И точно тук идва онзи момент, в който ще си спомним ( от зор) за социалното чудо „Групово чистене“. Ако сме оптимисти винаги можем да започнем с добрите страни на подобно мероприятие

  • Не е за първи път Разбира се, че не е нищо ново. Спомняме си ученическите години и „Тимур и неговата команда”
  • Бонуси. Кварталът е чист през следващите няколко часа. Кметът благодари за показаната самоотверженост във фейсбук, а след това „гражданите“ бързо поправят пейзажа.
  • Децата придобиват имунитет, малцинството почива.

Плащаш си, за да ти е чисто. Увеличиха местните данъци с 20% за да ти е още по-чисто. Най-гадната работа на света е и най-добре платената. За жалост, това не е в сила в нашият мил град, където има достатъчно безработни хора. И трябва да бъдем честни – много често виждаме метлите на рамо, отколкото по тротоарите. После започваме да се замисляме за 21-ви век, модерните технологии и всички останали начини за бързо, лесно, икономично и много по-качествено почистване на улиците. Метлата беше от 1797-а година! 

 

Материалът „Чистота“… След повишаването на местните данъци с 20%, „модерен“ Троян тъне в облаци от прах е публикуван за пръв път на Промени Троян.

Публикувано в "Да яхнеш метлата", Безумия, Г-жо Михайлова докарахте го дотам че община Троян да е общината с най-висока ставка в страната на такса смет за бизнеса и за гражданите!, За 20% повишаване на местните данъци толкоз!, Община Троян с най-висока Такса битови отпадъци в България!, Общинско предприятие „Комунални услуги” - Троян - модерно и иновативно почистване..., Отпадъците в Троян – бизнес в полза за кого?, прах в очите на хората, След повишаването на местните данъци с 20% "модерен" Троян тъне в облаци от прах... "Чистота", Факти, Хубава работа ама Кметска (Троянска)!!!. Постоянна връзка.