Заслужени награди от състезанията за Националната кулинарна купа „България 2021“

Днес в Интер Експо Център се проведоха състезанията за младежи – част от Национална кулинарна купа България 2021. За да се участва, трябва да се класираш в първите шест на регионалните кръгове. Нашите ученички Мария Свиревска и Валентина Желязова завоюваха това право, като взеха сребърни медали на ежегодното регионалното състезание във Враца, на която традиционно единствените представители на област Ловеч.

Представянето беше изключително. Дванадесетокласничката Мария Свиревска грабна първото място и приза „Най-добър млад сервитьор – сомелиер на България“. Мария очарова журито с безупречна техника, с отлични маниери, познаване на протокола, позитивизъм и дружелюбност.

Валентина се включи в последния момент, след като фаворитът, който трябваше да заеме позицията готвач, беше възпрепятстван да участва. За изключително краткото време, което имаше за подготовка, Валя се представи блестящо.

Екипът учители, подготвили троянските участници, изказва благодарност на учениците, които отделиха от личното си време за подготовка и ни зарадваха с великолепното си представяне. Благодарим на ръководството на нашето училище, което даде максимум подкрепа по време на подготовката. Благодарим на професионалниятсомелиер висока категория Илиян Петракиев (наш ученик и също носител на титлата преди години) за подкрепата и помощта, благодарим на учителката по английски г-жа Габриела Ангелска за помощта при подготовката по английски на нашата златна Мария!

Ръководител на Мария Свиревска е г-жа Иванка Църова, а на Валентина Желязкова – г-жа Милена Мартинова.

Публикувано в Валентина Желязкова, Габриела Ангелска, Иванка Църова, Илиян Петракиев, Милена Мартинова, Мория Свиревска с етикети . Постоянна връзка.