ВИДЕО! Инж. Цекова от Възраждане: Магистрала Хемус – необходима, недовършена и спорна

На 4-ти октомври 1974 г. започва строежът на магистралата и първата копка е направена от първия секретар на ЦК на БКП Тодор Живков. От тогава до сега са строени различни участъци по различно време. Но едно е водещо и важно и то е изграждането ѝ в нейната цялост, за да допринесе магистралата за така желаното развитие на северните региони на България.

Проведохме разговор с инж. Красимира Цекова – кандидат, издигнат от ПП Възраждане. Тя ни сподели възгледите си за ремонтните действия на автомагистрала Хемус: „Надявам се ремонтът да се възстанови. Магистралата е изключително важна и за търговията, и за индустрията, и за цяла северна България. Аз разбирам мотивите на служебното правителство за спирането на строежа по нея, защото е публична тайна, че парите се използват за купуване на гласове. Правителството на ГЕРБ първо направи магистралите, които работят за туризма на Гърция и за стокооборота на Турция, а автомагистрала Хемус я оставиха последна. Не мога да не спомена и безобразното разкопаване на коритото на река Вит за добив на енергия и материали. Подкрепям решението на правителството да спре за момента строителството ѝ, но след изборите то трябва да се поднови.“

Борбата с демографската криза е приоритет на Възраждане и развитието на магистрала Хемус е важна за живота в региона.

Политическа партия Възраждане е с номер 11 в интегралната бюлетина. България има нужда от твоя глас! Страната ни има нужда от възраждане!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Публикувано в Горещо, ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ 2021. Постоянна връзка.