Знаково дело срещу полицията! Теди Джорджо: Борихме се за правдата и успяхме!

Окончателно Върховният административен съд осъди ОДМВР-Добрич по повод упражнена неправомерна полицейска сила

Окончателно Върховният административен съд осъди ОДМВР-Добрич по повод упражнена неправомерна полицейска силa.

Върховният административен съд (ВАС) осъди ОДМВР-Добрич за нанесен побой над Тодор Георгиев Василев – Председател на Общинския съвет в Дряново, по известен като DJ Теди Джорджо.

Свързахме се с неговия адвокат – адв. Анелия Иванова, която потвърди, че днес е излязло решението на върховния съд, с което на практика се потвърждава решението на Административен съд – Габрово: ОДМВР – Добрич да заплати на г-н Василев сумата от общо 3000 лв. с лихвите, като с днешното решение се изменя присъденото обезщетение, което общо става в размер на 6000 лева. Присъдените средства няма да донесат по-голямо удовлетворение от това , че справедливостта тържествува, а виновните и провинилите се ще понесат своята отговорност.

Ето какво обясни адвокат Иванова:

– Важен момент в решението на върховния съд е това, че на практика съдът изцяло сподели мотивите на Административен съд – Габрово, в които мотиви беше посочено, че върху моя доверител е приложена неправомерна полицейска сила от служители на дирекцията, респ. нанесени са му множество рани по тялото.

Подобно на първата инстанция и върховната прие, че към инкриминираната дата г-н Василев не е бил под въздействието на алкохол или наркотични вещества и взетите му на 16 срещу 17 декември 2017 година двойни проби са отрицателни. Които факти натежаха в делото.

Въпрос: Адв. Иванова имате ли представа за друг такъв случай на съда?

– Решението на върховната инстанция е прецедент по отношение на това, че се доказа по делото и съответно прие от съда, че полицейски служители са излезли извън полицейските си правомощия и са упражнили неправомерна физическа сила. В практиката на подобни казуси масово се отхвърля това поради липса на достатъчно доказателства, което тук успяхме с много усилия да преодолеем и да съберем доказателства, че действително в полицейското управление върху г-н Георгиев е упражнено полицейско насилие. 

Въпрос: Какво следва сега адв. Иванова?

– След това решение, днес ще сигнализираме вътрешния министър за извършване на вътрешна проверка и евентуално дисциплинарна отговорност на полицейските служители, понеже когато такава беше извършена, то същата беше така да се каже “претупана”. Мисля , че служителите на реда са още на работа в системата на МВР.

Теди Джорджо направи кратък коментар за медиите след излязлото решение и разказа какво предстои:

„Благодаря на всички мои приятели, колеги и фенове от цялата страна за подкрепата!

Излезе и второто решение на ВАС за уронване на престижа и авторитета на DJ Teddy Georgo и Председател на ОбС-Дряново

Тодор Георгиев – предстои голям благотворителен концерт в Добрич – „НЕ НА НАСИЛИЕТО“.
Вярвам в Българското правосъдие.
Доброто винаги побеждава, а истината е най-силното оръжие на човека!

Изказвам благодарности и на моите адвокати и им благодаря за високия професионализъм и търпение на доайена на Варна – адвокат Бранимир Балачев, адвокат Б.Тасев и безкомпромисните в закона адвокат Анелия Иванова от София и адвокат Илияна Илиева от Варна!

Над 25-познати и популярни певци, артисти и DJ в страната от българския фолклор, естрада, рок и поп, R&B и Hip-Hop, Trap, както и целия елит на поп-фолка ще подкрепят каузата – събраните средства от благотворителния концерт в Добрич, ще бъдат раздадени и дарени на деца загубили своите родители в системата на МВР и ОГНЕБОРЦИ.

Благотворителния концерт ще се предава на ЖИВО /Live/.

Подробности за мероприятието очаквайте скоро!

Поздрави и успех на всички – Тодор Георгиев – ваш Теди Джорджо! ”.

Публикувано в Горещо, Дряново. Постоянна връзка.