Вижте къде ще вали и гърми в петък

През нощта срещу петък над Северна България ще преобладава ясно време. Повече облаци очакваме над Южна и Югоизточна България, където не са изключени валежи и гръмотевици. Вятърът в повечето райони ще стихне. В сутрешните часове в низините не е изключено да се образуват мъгли. 

Минималните температури ще се повишат ще са между 13° и 16°С. Най-високи очакваме да са стойностите в Горнотракийската низина и в района на Русе и Сандански – до 17-18°С.

През деня атмосферата отново ще е нестабилна. Повече слънчеви часове очакваме до обяд. Следобед, главно над Североизточна България, Рило-Родопската област и западните райони, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще има условия и за средна по размер градушка и усилване на вятъра. Вятърът в останалата част ще е слаб, предимно от запад-северозапад.

Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 29 -31°. Най-високи ще са те в Югозападна България, Горнотракийската низина и Дунавската равнина  – до 32-33°С.

Публикувано в Делникът. Постоянна връзка.