Жълт код за опасни гръмотевични бури на места в страната

Максималните температури ще са между 23 и 28 градуса

Днес до обяд ще преобладава слънчево време. Следобед в западната половина от страната отново ще се заоблачи и на много места се очакват нови дъждове придружени от гръмотевици. Привечер ще превали и в отделни райони на изток.

В няколко области на Югозападна България е в сила жълт код за опасни гръмотевични бури.

Минималните температури утре ще са между 8° и 13°.Максималните между 23° и 28°.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Едва привечер по северното крайбрежие е възможно да превали. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 18°-20°. Температурата на морската вода е 13°-15

По възможност избягвайте разходките в планините утре. Там още от обяд ще има валежи от дъжд с гръмотевици , по- интензивни в Рило-Родопската област. Ще има условия за градушки. Температурите по върховете ще са малко над нулата.

В неделя на много места ще има следобедни дъждове, като по-силни бури се очакват на изток.

Понеделник се очертава да е по-слънчев и топъл, а вероятност за кратки превалявания ще има в планините на Западна България. Във вторник в  следобедните часове от северозапад очакваме слаб атмосферен фронт, който ще донесе облаци и дъжд. Сряда и четвъртък засега се очертава да преминат с нови интензивни дъждове, гръмотевични бури и опасност от градушки. Температурите ще се понижат.

Публикувано в Делникът. Постоянна връзка.