Слънцето ще ни се усмихва през уикенда

Температури до 17 градуса в следващите дни

В събота до обяд все още в много райони на страната ще е облачно. През деня ще остане ветровито с по-силни студени пориви в Дунавската равнина. В хода на съботния ден обаче облаците бързо ще отстъпват на слънцето и следобед температурите ще са в интервала 11-16 градуса. 

В неделя слънцето ще грее над цялата страна. Студеният вятър ще е стихнал. В ранните часове в някои ниски райони ще се образуват мъгли, които бързо ще се разсеят. Термометрите в последния ден на седмицата с леки колебаяния ще показват стойности, близки до съботните – в интервала 12-17 градуса.

В началото на следващата седмица от югозапад ще продължи да се пренася по-топъл въздух от Средиземноморието. В ранните часове в понеделник ще се образуват мъгли в Дунавската равнина и Тракия, които на места ще се задържат по-дълго. От запад облачността ще се увеличава и в часовете до вечерта ще започнат валежи, които ще продължат и във вторник. Около средата на седмицата ще захладнее. Облачността ще е динамична с валежи, които няма да са особено напоителни. С наближаването на почивните дни се очаква ново затопляне. 

Публикувано в Делникът. Постоянна връзка.