Топлокалипсисът идва и у нас: Температурите в четвъртък подгонват 40°С

През нощта срещу четвъртък над цялата страна ще бъде предимно ясно и тихо. Минималните температури ще се повишат и ще са между 15° и 20°С. Най-високи очакваме да са стойностите в равнините и по Черноморието – до 17-20°С.

През деня ще е предимно слънчево и горещо. Късно след обяд и през нощта срещу петък на отделни райони по северното ни крайбрежие ще се развива купеста облачност, но валежи не се очакват.

Ще духа слаб, а в Източна България – до умерен вятър от североизток. Максималните температури ще се повишат и ще са между 32-36°С, по-високи в Горнотракийската низина, Южна България и в Дунавската равнина – до 35-38°С.

Времето по Черноморието

През нощта срещу четвъртък ще е предимно ясно и тихо. През деня времето ще е предимно слънчево и топло, късно след обяд – с развитие на купеста облачност, но не се очакват валежи. Максимални температури на въздуха – 30°-31°, на морската вода – 25°-26°.

Времето в София

През нощта срещу четвъртък ще е предимно ясно и тихо. През деня ще е слънчево и топло. Очакваните минимални температури ще са около 17°С, а максималните – до 33°С.

Времето в планините

Отново ни очаква чудесно време за разходки и туризъм. Ще духа слаб вятър от изток. Максималните температури на височина 1200-1300 метра ще надминат 25°, на 2000 метра – около 17°.

Времето на Балканите

Ще е предимно слънчево и топло. През следващите 24 часа температурите ще се повишават.

Внимание!

През предстоящата седмици в голяма част от Балканския полуостров се очаква дълъг период с високи температури, като на места те ще достигат до 35-38°C. Топлинните вълни са опасни метеорологични явления, които могат да доведат до проблеми със здравето и водоснабдяването в много райони. Остава много висок и рискът от пожари!

Публикувано в Делникът. Постоянна връзка.