„Първа копка“ на училищния СТЕМ-център

Днес, 06.07.2021 г., беше даден стартът на новия етап от изграждането на СТЕМ-центъра в нашето училище.

 „Наука и технологии“ – това е нашият бъдещ СТЕМ-център, който ще се изгради на площ от приблизително 400 кв. м. В него ще можем да учим по всички предмети, свързани с природните науки и информационните технологии.

СТЕМ-центърът се изгражда по Национална програма „Изграждане на училища STEM среда“ на Министерството на образованието и науката, за която нашето училище кандидатства миналата година. Проектът с бюджет 346 915,50 лева беше одобрен.

Съгласно условията за финансиране, училищното ръководство е предвидило собствено участие. Това са 13,5% от сумата, а допълнителните средства ще бъдат осигурени от училищния бюджет и от дарения на Училищното настоятелство и Обществения съвет. Очакваме и подкрепа на местния бизнес.

Работата на центъра ще бъде продължение на работата на нашето училище като иновативно – иновацията, по която работехме и тази година и вече завърши първият випуск седмокласници, е „Природа и технологии“.

Директорът на нашето училище г-н Ангел Балев и г-жа Розалина Русенова, заместник-кмет на община Троян, дадоха символичен старт на действията по изграждането на новите иновативни класни стаи по предметите Информационни технологии, Химия и Биология.

На събитието присъстваха и изпълнителите:

– Дилян Енкин, представител на строителния надзор.

– Красимир Мирчев, собственик на фирма „Мирчев Електрик“ ЕООД, изпълнител на проекта.

Работата трябва да приключи до 31 август, а за новата учебна година ще имаме едно истинско бижу – нашият СТЕМ-център!

Пожелаваме успех в новото начинание, финалът на което ще затвърди доказаното вече име на нашето училище като иновативно.

Васил Марковски, клуб „Медии“ на СУ „Васил Левски“

Публикувано в Дилян Енкин, Красимир Мирчев, СТЕМ-център с етикети , , . Постоянна връзка.