Най-добрите пелени за бебета под 2 години според родителите

В регистъра за бебета има много артикули, които са в категорията „хубаво е да имаш“ или „улесняват живота ти“, но памперсите… памперсите попадат в списъка на „абсолютно необходимите“. Не само че ги използвате по няколко пъти на ден – новородените могат да изхабят 12 (!) за един ден – но и ще трябва да поддържате пелени на склад за години напред. При наличието на толкова много различни марки пелени, изборът на най-добрите пелени за вашето малко дете може да бъде труден. Ето как да намерите най-добрите пелени за вашето семейство, плюс одобрените от родителите марки пелени, които обичаме.

Видове бебешки пелени

Преди да пазарувате от борса за пелени , първият фактор, който трябва да вземете предвид, е какъв тип най-добре отговаря на начина ви на живот. Платнени пелени Макар че платнените пелени могат да бъдат по-трудоемки – както за поставяне на бебето, така и за допълнителни зареждания с пране – те могат да ви спестят хиляди левове през годините. (А ако планирате да ги използвате за повече от едно бебе, тези икономии могат да се удвоят или утроят.) Екологично настроените родители ще оценят факта, че пелените от плат са за многократна употреба. Като се има предвид, че всяка година на сметищата се добавят 20 милиарда пелени за еднократна употреба, това е голям стимул. Пелени за еднократна употреба Пелените за еднократна употреба са определението за удобство. Те не само се слагат лесно, но и стига да използвате правилния размер, те почти гарантирано пасват, което означава по-малко течове. Съвременните пелени са толкова абсорбиращи, че бебетата често могат да спят цяла нощ, дори когато са мокри, без да изпитват дискомфорт. Освен това те са лесни за използване при пътуване, тъй като просто ги хвърляте, когато приключите. Това ни води до един от най-големите недостатъци – споменатото по-горе място, което пелените за еднократна употреба заемат в депата за отпадъци. Освен това с течение на времето те струват по-скъпо от платнените пелени. Органични пелени Етикетът „органичен“ може да накара новите родители да се чувстват спокойни, особено с нещо, което слагате върху дупето на бебето. Но когато става въпрос за пелени за еднократна употреба, няма марка, която да е 100 % органична. Това, което ще откриете, е, че някои марки използват екологични материали, като например дървесна маса, получена от устойчиви дървета, и производствени методи, които са по-добри за Земята. Повечето пелени, независимо дали са обозначени като екологични или не, вече не използват латекс или хлор за избелване на дървесната целулоза – процес, който беше преустановен през 90-те години на миналия век.

Избор на най-добрата пелена за вашето бебе

Както при много други бебешки стоки, може да искате да купите няколко различни марки пелени в началото, за да видите коя е най-добра за вашето сладурче. След като познаете своя фаворит, обмислете възможността да се регистрирате за абонаментна услуга за доставка, за да се възползвате от значителните отстъпки, които те предлагат. Ето няколко допълнителни фактора, които трябва да вземете предвид, когато пазарувате бебешки пелени: – Многократна употреба и регулируеми раздели: Те са чудесни, когато се опитвате бързо да надникнете, за да видите дали бебето е мокро. Те също така могат да ви помогнат да получите най-доброто прилягане. – Индикатор за мокрота: Това са линии, които променят цвета си, когато бебето е мокро. Те са удобни за ползване, особено през първите няколко седмици, когато все още научавате сигналите на бебето. – Джобен колан на талията: Тези джобове на задния панел на пелената помагат да се задържат изпражненията. Ако редовно имате проблеми с изпускане, те могат да бъдат спасение. – Въздействие върху околната среда: Екологично настроените родители могат да изберат пелена, направена по възможно най-щадящия природата начин. – Размер на пелената: Правилното прилягане на пелената е важно за комфорта на бебето – твърде тясната и еластичните крачета могат да раздразнят кожата му, но твърде голямата може да доведе до протичане. Опаковките на пелените дават препоръки въз основа на теглото на бебето ви, но не се колебайте да увеличавате или намалявате размера си според нуждите, докато не получите размер, който е удобен за вашето бебе и свежда до минимум течовете.

Как направихме нашите избори за най-добрите пелени за бебета под 2 години

При създаването на този списък взехме предвид комбинацията от личния опит на нашия редактор с различните марки пелени, както и отзивите на родители. Резултатът: Резултатът е един цялостен преглед на пелените, които няма да ви подведат, докато се движите в неизследваните води на първите две години на детето си.
Публикувано в България 24, Здраве. Постоянна връзка.