Дни на талантите и интересите в Троян

Севин Михайлов е активен участник в Детска танцова формация „Капките“ при танцов състав „Параскева Лаковска“ – Дебнево.  А това е неговият поглед към Дните на талантите и интересите, които се проведоха през април в Троян.

Нашият танцов състав „Капките“ беше включен в Дните на талантите и интересите, в последния конкурс – за танцово изкуство!

Организацията ни не беше чак толкова голяма – ден преди участието взех флашката с песни от читалището, като я дадох на Ерика (от групата), която пък я предаде на г-жа Кремена Стойчева, директор на Обединено училище „Иван Вазов“.  На сутринта, в деня на нашето участие,  започнахме да се готвим. Аз  разпределих задачите за деня и тръгнах на училище за Троян. Децата били пуснати от часовете в училище в 12:00, за да обядват и да се преоблекат, а  момичетата  да ги гримират и сплетат.

Тръгнали са от училище в един часа , а аз ги чаках в Троян. Бяхме се  разпределили – момчетата при г-жа Стойчева, а момичетата при г-жа Тодорова. Пристигнахме в читалището, аз дадох флашката за музикалното изпълнение, децата се подготвиха за участие.

Бяхме втори, честно казано, притеснявах се повече от децата, но знаех, че те ще се справят, както и направиха.

След народния им танц на сцената на сцената излезе самичка  Илияна Вълева от СУ „Васил Левски“ – Черни Осъм, която представи модерен танц. Стефи, Ерика и Мила  не се сдържаха и започнаха да танцуват, а журито започна да ги снима! Бяха страхотни! А танцът, който танцуваха, беше представен на тържеството по случай 140-годишнината на училище „Иван Вазов“ – с. Дебнево.

Бързо приключи програмата, като имаше 3 танцови състава и едно индивидуално изпълнение на момиче. Всички се качихме по колите и се запътихме към Дебнево!

Като преживяването беше страхотно, вълнуващо и красиво!

текст и снимки: Севин Михайлов
клуб „Медии“, СУ „Васил Левски“ – Троян

Публикувано в Дни на талантите и интересите, Клуб „Медии“, Севин Михайлов с етикети . Постоянна връзка.