Коледният базар – първа инициатива на новия Ученически съвет

Успешно завърши първата инициатива на новия Ученически съвет на училището. С много ентусиазъм членовете на Съвета подготвиха Коледен базар. Базарът се проведе днес (14 декември), в голямото междучасие, във фоайето на втория етаж. Ученици донесоха много домашно приготвени лакомства, както и оригинални ръчно изработени сувенири. Както винаги, най-активни бяха учениците от начален етап. Трудно можем да опишем огромния асортимент на приготвените в къщи изделия – кексове, сладки, банички… Разбира се, виждаше се и подкрепата на по-възрастни кулинари, което пък от своя страна показа, че и родителите са били съпричастни на инициативата. Оригинални бяха и сувенирите – невероятна фантазия, смели хрумванки, много оригиналност. Разбира се, както всяка година много впечатляващо беше участието на професионалните паралелки (за тяхното участие проследете друга наша публикация). Два дена младите готвачи подготвяха своите шедьоври и наистина изделията им грабнаха сърцата на всички. Резултатите от разпродажбите бяха страхотни. Събраните пари бяха разпределени съгласно предварително приетия от Ученическия съвет план: 500 лева ще бъдат приведени по инициативата „Българската Коледа“, която традиционно се подкрепя в нашето училище. 600 лева са за финансиране на Коледния бал на училището. Останалата сума ще се използва за бъдещите благотворителни инициативи на Ученическия съвет. В емоционален пост на своята страница във фейсбук Ученическият съвет благодари на всички, които помогнаха с труд и средства за провеждането на Коледния базар:
Благодарим на всички участвали в коледния базар! Сърдечни благодарности към всички тези, които донесоха хранителни продукти и/или приготвиха предмети! Благодарим и на тези, които продаваха хранителни продукти и ръчно изработени предмети! Благодарности и към ръководството на СУ „Васил Левски“ за помощта, отправена към нас. Специални благодарности и към учениците от професионалните паралелки „Организация на хотелиерството“ и към техните учители за положения труд в приготвянето на вкуснотии в продължение на два дни. Дълбоко оценяваме вашия труд и отлични готварски умения! Без вас базарът нямаше да бъде същият! Ученическият съвет се надява, че всички посетили базара са се насладили напълно на това, което той предложи. Още веднъж благодарим за подкрепата!

Клуб „Медии“

Публикувано в Клуб „Медии“, Новини, Ученически съвет, „Българската Коледа“, „Организация на хотелиерството“. Постоянна връзка.