Продължават дейностите по НП „Иновации в действие“

Открито занимание в STEM центъра, част от дейностите по НП „Иновации в действие“

На 27.04.2022 г. нашето училище посрещна партньорите си по НП „Иновации в действие“: ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково и СУ „Неофит Рилски“ – Харманли. По стара българска традиция гостите бяха посрещнати с топъл хляб и китка здравец от чаровните Милена и Лъчезара, ученички от 7. клас, и, разбира се, от ръководството и учителите, работещи по програмата. След кратко приветствие от директора г-н Ангел Балев гостите бяха запознати с историята, настоящето и бъдещите планове на нашето училище, а г-жа Емилия Андреева презентира забележителностите, занаятите и видните личности на нашия град.

Последва открито занимание в нашия STEM център – гордост за училището ни – където беше представен интегриран урок по Човекът и природата и Информационни технологии, подготвен и реализиран с учениците от 5А клас от преподавателите Марийка Станчева и Емилия Андреева. Учениците решаваха задачи, провеждаха експерименти, измерваха с лабораторни дискове, презентираха и представиха кратки доклади на тема „Въздух – състав, свойства и замърсяване“. Разнообразието от използвани методи направи урока изключително интересен, учениците демонстрираха знания и умения по темата, работейки в екип и индивидуално. Работата им отново потвърди факта, че е изключително важна връзката между науката и технологиите, а условията в STEM центъра ни дават отлична възможност да бъдем иновативни и максимално полезни на учениците, осигурявайки условия за учене чрез правене и обобщаване чрез използване на информационните технологии.

Своята висока оценка на показаното от учениците дадоха и г-жа Елена Таскова – държавен експерт в МОН – и г-жа Даниела Йотова – старши експерт в РУО на МОН – Ловеч, които бяха гости на откритото занимание. Родители на ученици от 5А клас също бяха щастливи да споделят радостта си от показаните знания и умения на децата си и възможността да се обучават в STEM среда.

В следващите два дни дейностите по програмата продължиха с участие на гостуващите училища в Регионалния форум по НП „Иновации в действие“ (направления „STEM образование“ и „Добри иновативни практики в училище“, организиран от нашето училище, съвместно с РУО на МОН – Ловеч.

Галерията със снимки, можете да разгледате тук.

Публикувано в STEM-център, Емилия Андреева, Марийка Станчева, Национални програми, НП „Иновации в действие“, ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково, СУ „Неофит Рилски“ – Харманли с етикети , . Постоянна връзка.