Награда на Виктория Транколова  от престижно международно състезание

На 6 ноември четирима ученици от нашето училище под ръководството на г-жа Галя Шабанова за пръв път се включиха в състезание по информатика и компютърна грамотност.
Състезанието се проведе онлайн. Всички състезатели се представиха достойно, като от максималния брой от 144 точки получиха: Аксел Заимов (5а клас) – 103 точки Виктория Транколова (6в клас) – 138 Максим Стоименов (5а клас) – 104 точки Николай Транколов (6в клас) – 126 точки Впечатляващият резултат на Виктория ѝ донесе заслужено второ място в категория 5–7 клас. Организаторите изпратиха грамоти на Виктория и на нейния учител г-жа Галя Шабанова. Поздравления на всички участници и специални благодарности на Виктория и г-жа Шабанова за славата, която донесоха на нашето училище. Състезанието „Бобър – България“ е част от Международното състезание „Бобър“ за ученици в областта на информатиката и компютърната грамотност. В България състезанието се организира от Съюза на математиците в България (СМБ) и Института по математика и информатика при БАН (ИМИ – БАН). Финансовото обслужване се извършва от Аплимат ЕООД – фирма на СМБ. През 2022 г. състезание Бобър-България се провежда за две възрастови групи: 5-7 клас и 8-9 клас.

Клуб „Медии“

Публикувано в Аксел Заимов, аля Шабанова, Виктория Транколова, Максим Стоименов, Николай Транколов, Новини, „Бобър - България 2022“. Постоянна връзка.