Вкуснотиите на младите хотелиери

Вчера и днес (13 и 14 декември) ученици от професионалните паралелки по Организация на хотелиерството в нашето училище върнаха традицията да приготвят кулинарни изкушения за Коледния базар на училището.
По молба на Ученическия съвет и с подкрепата на училищното ръководство два дни се вихрихме с удоволствие в кабинета по готварство, като най-масово бе участието на хотелиерите от 9В клас. През последните пандемични години на учениците особено много им липсваше практиката в реална среда. От есента, вече в нормални условия, използваме всеки повод да упражним придобитите познания и умения. И така – учениците работиха упорито и приготвиха множество лакомства. Имаше постни зелеви сарми, сухи чушки пълнени с боб, коледни щолени, кексове, курабийки. Приготвихме и традиционни закуски, палачинки с шоколад и баница с късмети. Работихме учейки и се забавлявахме. Очакваме следващото предизвикателство

Учениците от паралелките „Организация на хотелиерството“

Публикувано в Коледен базар, Новини, професионална паралелка „Организация на хотелиерството“, Ученически съвет. Постоянна връзка.