Виктор Стойчев обсъди бъдещото си взаимодействие и с кметовете на Троян и Априлци

Областният управител Виктор Стойчев продължи срещите си на място с кметовете на общини. Вчера той посети кмета на Троян Донка Михайлова и на Априлци Тихомир Кукенски. Обсъдени бяха ковид ситуацията, приключването на бюджетната година, затрудненията за общините, породени от неприетата все още финансова рамка за 2022 г., бъдещите планове на кметовете за развитие на градовете и населените места и взаимодействието им с областния управител.

Михайлова връчи на Стойчев папка с документи за важни проекти за община Троян, по които има очакване за подкрепа на държавата и персонално на областния управител като неин представител на регионално ниво и с които са запознати вече и ловешките народни представители. Сред тях са изграждане на многофункционална спортна зала, реконструкция и рехабилитация на републикански път II 35 в участъка Балканец – Кърнаре, реконструкция на общински път в с. Орешак. Очакване за подкрепа заяви и Кукенски – за реализация на следващите етапи по проекта за реконструкция на вътрешната водопроводна мрежа в Априлци и за намиране на механизма за включване на път, водещ към планината, в общинската пътна мрежа като част от замислите за развитие на туризма.

И на двете места Стойчев препотвърди намеренията си за партньорство с представителите на местната власт. Работата в една посока в полза на хората винаги дава резултат, коментира той.

Утре първите му опознавателни срещи като областен управител продължават с кмета на Летница д-р Красимир Джонев и на Ловеч Корнелия Маринова. Следващата седмица той ще посети и Ябланица и Тетевен.

Публикувано в Троян и региона с етикети . Постоянна връзка.