Областният управител поздрави Ябланица за празника на града

Поздравления за празника на Ябланица поднесе лично днес областният управител инж. Светослав Славчев. Градът празнува всяка година в деня на Свети дух, понеделника след Петдесетница – когато на 50-ия ден след Христовото възкресение духът слязъл при апостолите и ги дарил с благодатни дарове.

В дните от днес до края на седмицата в Ябланица се провежда и традиционният летен панаир, в който са предвидени много забавления и празнични концерти.

Нека Светият дух ви закриля от беди и дава своите дарове на жителите на община Ябланица, пожела областният управител на кмета инж. Найден Найденов и го поздрави за запазената традиция и съхраненото и развито културно наследство.

Славчев и Найденов обсъдиха след това предстоящото изработване на общия устройствен план на община Ябланица и възможността за финансовото подпомагане от държавния бюджет. Кметът сподели бъдещите си планове за модернизиране на общината, сред които газификация на Ябланица, изграждане на нова махала в града, ремонт на улици, и разказа за проектите, които се реализират в момента – основно рехабилитация на ВиК мрежа и канализация.

Публикувано в Троян и региона. Постоянна връзка.