По покана на френския посланик областният управител гостува на франкофонски форум за предизвикателствата пред езиковото разнообразие

Областният управител Виктор Стойчев бе сред гостите на започналия днес в Ловеч форум „Предизвикателствата пред езиковото разнообразие в Европа в дигиталната ера и мястото на френския език в България“. Поканата той получи от посланика на Франция у нас Флоранс Робин. Тази мащабна проява е в рамките на програмата на френското председателство на Съвета на Европейския съюз и се организира от Френския институт в България и Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България.

Форумът, който обединява преподаватели по френски език и по дисциплини, преподавани на френски, се провежда в ПЕГ „Екзарх Йосиф І“ – първата езикова гимназия у нас с френска паралелка. Дискусиите ще се водят около многоезичието и мястото на френския език в България. Чрез конференции, кръгла маса и педагогически ателиета събитието има за цел да бъде място за размисъл и обмен около насърчаването за изучаване на френския език и многоезичието в образователните практики на учителите по и на френски език.

Специален гост на откриването бе вицепрезидентът Илияна Йотова, която, както изтъкна самата тя, е силно привързана към френския език и франкофонията в България.

Публикувано в Троян и региона с етикети . Постоянна връзка.