Изборният ден в област Ловеч започна в спокойна обстановка

Към 8 часа всички избирателни секции на територията на областта са отворени и предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите. Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.
  Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на имейл [email protected]

  В днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност“ при ОД МВР-Ловеч, както и на звената в РУ Тетевен, РУ Троян и РУ Луковит ще работят от 8.30 до 19 часа и ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени или с изтекъл срок лични карти) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. От 16 до 20 ноември са издадени общо 48 удостоверения.

Публикувано в Луковит, Троян и региона, Угърчин с етикети , . Постоянна връзка.