9 000 лв. са нужни, за да стане факт едно чудо в троянското читалище

Читалище «Наука» в Троян вече ще може и през зимата да приема в своя голям салон  почитателите на културата. Най-после е на път да се реши големият проблем с отоплението на салона,  от години затварян в студените месеци, съобщи секретарят на читалището Станка Марешка. Инициативата е на кмета Донка Михайлова, а решението – да се закупи локална парна инсталация за салона. Общинският съвет одобри от бюджета на общината да се заделят за целта 24 000 лв., а читалището трябва да осигури 9 000 лв., тъй като проектът за инсталацията е на стойност 33 бона. Тъй като по обясними причини сумата е непосилна за културната институция, традиционният коледен бал на читалището във вторник ще бъде посветен на благородната кауза. Очаква се чрез дарителство да се събере необходимата сума.

«Приканваме троянци да станат съпричастни към това почти историческо събитие за нас и да дарят средства за тази кауза в читалището срещу договор за дарения”, гласи поканата, отправена от читалищното ръководство.

Оттам съобщават още, че за първи път от много години през януари в големия салон ще има концерт – в него ще пеят младите звезди от Вокална студия „Гласове” с ръководител Мариета Жекова и ще изявят артистизма си танцьорите от брейк формацията на Наско Личев.  На следващия ден ще бъде първото представление за новата година на новата постановка – „Криворазбраната цивилизация”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.