Бум на танцьори в Троян

Около 60-70 човека от различни възрасти, почти всички от нежния пол, се учат да играят в троянското читалище спортни танци под вещото ръководство на Яна Акимова, внучката на екскмета Минко Акимов.  Най-малкият човек, който идва на репетиции, е на 4 години, а горна възрастова граница няма. Големият интерес и към ръководената от Иван Иванов група за народни танци „Ха, за здраве” е свидетелство, че все повече хора се стремят да направят нещо за своя външен вид и своето здраве, коментират наблюдатели.

Яна работи в Троян към читалище „Наука” от тази есен заедно с партньора си в танците Калоян Иванов. Въпреки младостта си като преподавател тя впечатлява с чувството за отговорност и за малкото седмици, в които работи с групите, вече е успяла да подготви деца и за сцената, каза секретарят на читалището Станка Марешка. Дебютът на малките танцьори бе на големия читалищен концерт за Деня на будителите.

Яна Акимова живее в София, но редовно идва в родния си град за обучението. Тя много пъти е била на върха в спортните танци – и у нас, и на международните сцени, но особено нашумя от бтв предаване, в което бе партньорка по танци на Орлин Павлов. По-късно двамата се влюбиха и заживяха заедно като една от най-красивите ВИП двойки у нас, а снощи стана ясно, че Орлин печели ВИП Брадър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.