Дофинансиране на МБАЛ – Троян

Болницата в ТроянОбщина Троян е направила постъпки за допълнително субсидиране на троянската  многопрофилна болница.

Има договореност между министъра на здравеопазването

д-р Таня Андреева и НСОРБ за допълнително субсидиране на болници в отдалечени и рискови райони.  Това е резултат от  предложение, направено от НСОРБ през 2004г. със Закона за държавния бюджет да бъдат осигурени тези средства.

МЗ и НСОРБ определят критериите за допълнителното субсидиране на  тези лечебни заведения, както и списъка на тези, които отговарят на критериите.

Тази година събираната информация е за населени места, отдалечени от 40 до 50, от 50 до 60, от 60 до и над 70 км. От областната болница.

Необходима е и  справка от съседна община, обслужвана от Троянската болница и тя да бъде подписана от кмета на съответната община.

За разлика от миналата година, тази година кметът на община Априлци е подписал такава справка, която е изпратена заедно с другата необходима информация.

За останалите критерии / ниво на безработица в общината и ниво на хората в надтрудоспособна възраст/,  информацията ще бъде потърсена по служебен път от НСИ.

След обработка на подадената от общините информация, въпросът ще бъде обсъден от УС на НСОРБ и ще бъдат направени предложения пред Министерството на здравеопазването. Целта е средствата да се отпуснат още  от месец август.

 

2 thoughts on “Дофинансиране на МБАЛ – Троян”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.