Горещината привлече към басейните

басейни в троянЗаконно встъпилото във владение на 21 юни лято, чиито температури се съобразяват със същността му, привлече много хора към басейните и водоемите. Малки и големи активно взеха да се разхлаждат край реките Бели и Черни Осъм – около манастира в Орешак, по пътя за Смесите над Черни Осъм, във водите на река Видима край едноименното село, край Дебнево, Скандалото и на други места. Край язовир „Сопот” може да се видят немалко палатки на любители на тишината и природата. Пълни са басейните в Чифлик, в Троян и Шипково. Сезонът започна доста вяло и първоначално собствениците на басейни и на места за настаняване се оплакваха от липса на клиенти. В последните дни обаче тази тенденция взе да се променя в добра посока.
Собствениците се съобразяват с дереджето на българина и цените за ползване на откритите басейни в региона са като миналогодишните. За водно удоволствие на достъпно място човек трябва да даде 5-6 лева. Къпането за деца до 3 години е безплатно. В билетчето влиза и ползването на шезлонг и чадър.
И банските отрано излязоха на първа линия в магазините в Троян. Майските жеги накараха търговците да провокират много преди активния почивен сезон интереса към този вид стока. Продавачка твърди, че търсенето на бански в града по традиция е отчайващо слабо, но се надява тенденцията да се промени. Казва, че все по-малко троянци могат да си позволят почивка на море.
Обиколка из магазините в града показва, че в определени обекти банските са подозрително евтини, вероятно с ниско качество и извадени от складовете от предишни години. Не са малко и онези търговци, които са предпочели да се заредят с по-скъпа стока, която обаче да отговаря на последните модни тенденции.
Цените на моделите в магазините тип „левче” се движат от 4 лева за мъжете, през 8 – 10 лева за банските тип бикини и 15 лева за цели модели. Може би след сезон носене ще трябва да се заменят с други.
От 5 до към 20 лв. може да се купи мъжки бански,а дамски тип бикини и цели от 20 до 50 лв. в другите магазини в Троян

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.