Интервю с Простак

микрофонПитащ: Добър ден, мога ли да ви наричам г-н Простак?

Г-н Простак: Предпочитам да се обръщате към мен с другарю Простак.

Питащ: Така да бъде. Другарю Простак, в навечерието сме на коледните празници, само два месеца след местните избори и месец след десети ноември с неговия 26-годишен преход – каква е днес вашата равносметка за опростачването на родния ви Торян, както и на цялата ни държава Мутроландия?

Др.Простак: Мда-а-а, равносметката я направиаме веднага след местните избори и със задоволство констатирааме и отчетоаме видимо израстване, с което преминааме  от периода на Зрялата Простащина у периода на Развитата Простащина. Влезнааме у историята, както се казва.

Питащ: Смятате ли да учредите партия на Простаците?

Др.Простак: Това вече е напълно излишно. Всички партии днес работят за нас и са препълнени с нашите кадри. А и целите ни са много по-високи – да създадем държава на Простаците.

Питащ: Ама нали държавата е на Мафията?

Др.Простак:  Няма такова нещо. Държавата е на Простаците. Всички тези, които определяте като Мафия са наши кадри, които създадохме и отгледахме с толкова любов и постоянство през последните 26 години. Какво по-голямо доказателство искате? Сложихме Простаци да управляват и да правят реформи. Цели 26 години правят тези реформи и още два пъти по 26 години ще ги правят така, че нищо да не се промени. Това не е ли един своеобразен връх на Простащината? Давате ли си сметка, че само в държава с Простаци избиратели е възможна подобна гавра? А това нас много ни радва и сме доволни от постигнатото.

Питащ: Кое е по-важното за опростачването на една нация – управленските Простаци или Простаците избиратели?

Др.Простак: Еднакво важни са, а и няма как да отделиш Простака управленец от Простака избирател. Те са свързани един други и взаимно се подпомагат и развиват. Най-лесно се управлява държава с опростачен народ. Тук не става дума този народ да го крадат, да го съсипват и да го докарат до нивото на дивите племена и бедните африкански държави.  То е ясно, че ще го крадат и съсипват. Не това е успехът ни. Големият ни успех е, че днес опростачената рая сме я докарали до ниво сама да си плаща да я лъжем и буквално да я изтребваме и забележете – тя да се радва на това и да избира и преизбира Простаците, които внедрихме в мутренските партии и институциите на всички нива. Да знаете или да сте чували за подобни практики в други държави?  Няма и да чуете, защото това е наша и уникална Просташка практика и за което убедено можем днес да кажем – „И ние сме дали нещо на света“.

Питащ: Всеки ли се поддава лесно на опростачване в държавата ни?

Др.Простак: Категорично не. Има хора, които са непригодни да бъдат опростачени. Въпреки, че вече са незначително малцинство – за тях полагаме всички усилия да бъдат прогонени от нашата Просташка държава за да не пречат на нашето Просташко светло бъдеще. Ако не успеем да ги прогоним – задействаме нашите Просташки медии и Просташките ни институции за да ги мачкаме, очерняме и дискредитираме пред очите на масовия Простак. Много е ефективно, а в същото време не коства много усилия и пари. Колко му трябва на един Простак да го убедиш в каквото си искаш?

Питащ: А как стои въпросът с опростачените управленски кадри на най-високо ниво? Например „калинките“?

Др.Простак: „Калинките“ изиграха своята роля. Днес вече е много трудно да се различи една „калинка“ от кой да е държавен или общински служител в коя да е държавна, областна или общинска институция. Вие какво си мислите, че тези наши представители в трите власти и по министерските постове са случайни? Няма такова нещо! Когато си овладял висшето ръководство и управление в една държава – самите висши управленски Простаци вече имат грижата да опростачат всичко под себе си. Тук успехите ни са безспорни и процесът е почти изцяло завършен.

Питащ: Защо „почти“? Има ли някаква опасност за Простаците и Простащината в Мутроландия?

Др.Простак:  Не бих казал опасност. Нивото на Простаците в цялата държава отдавна премина границата на насищане и процесът е необратим. Въпреки това, не бива да позволяваме на някои нездрави елементи в нашето победило Просташко общество да мътят водите, както се казва и да ограмотяват или информират редовия Простак. Вижте, разликата между редовия Простак и овцата е нищожна и ако пренебрегнем броя на краката и опашката – почти никаква. Мислещата овца обаче се превръща в тип „Професионална овца“, която няма да промени нищо, но ще започне да се самовъзпроизвежда безконтролно и все повече да предизвиква съмнения и да провокира другите овце да мислят. А това винаги се отразява зле на млеконадоя, вълната и агнетата за износ. Все още нямаме готовност за общество от Професионални Простаци. За сега те са само по върховете на държавата и общините.

Питащ: Все пак работите по въпросът с Професионалните овце, които са бъдещето на Мутроландия.

Др.Простак: Разбира се че работим. И то усърдно работим не от вчера или днес, но това е бавен процес. Изискват се много нови поколения Простаци. Ето защо от години работим и разчитаме на т.нар. образователна система, която да бълва нашите бъдещи управленски Просташки кадри и тези за  Професионалните овце. С образователната система постигнахме най-големите успехи в опростачването на нацията. Вижте, само до преди 26 години образователната ни система бе в челната десятка на света. Самата Маргарет Тачър преди да стане прайм министър идваше да я изучава за да я прилага във Великобритания. Днес образователната ни система е едно посмешище. Извън всякакви класации е и бълва огромно количество илитерати, наркомани и хора без всякаква ценностна система, морал и идеали. Ако някой млад човек успее да се спаси и то благодарение и единствено от персоналните грижи на майка си и баща си – ние ще го прогоним от нашата Просташка държава или ще превърнем живота му в ад,  докато не стане Простак като своите съграждани.

Питащ: Как постигнахте тези резултати с образователната система?

Др.Простак: Работим основно по две направления. Едното е да прехвърлим възпитанието и формирането на мирогледа в Интернет, където армия от обучени Простаци въоръжени с компютри да промиват мозъците на младото и не само на младото население. Другото направление е да наситим министерството и цялата система на образованието с нашите високо-опростачени кадри, които внедрихме там като започнете от министъра и стигнете до най-дребния селски даскал. Да ви припомням ли „учителската декларация“ срещу един общински съветник в Торян, който бе дръзнал да се изправи срещу Простаците и Простащината? Помните ли колко Простака се подписаха, без дори да погледнат или да проверят под каква гнусна и долнопробна лъжа и измама се подписват? Е, точно тези хора учат и възпитават децата на Торян!

Питащ: Няколко пъти споменавате Торян. Как са нещата там?

Др.Простак: Доста труд и сили изразходвахме за опростачването на Торян. Нека не забравяме каква бе изходната база там преди четвърт век и какви  сериозни съпротивителни сили имаше срещу Простащината. Затова пък днес тази наша победа в Торян е толкова сладка и повод за гордост. През тези години бе много важно да натикаме торянската интелигенция в миша дупка и да я подменим с ментета от нашата банка кадри с потомствени или отгледани торянски Простаци. Разбира се, не само при интелигенцията. Всякаква поява на личности унищожавахме безкомпромисно. Почти навсякъде подменихме всеки и всичко с нашите ментета. Малко места са останали, където не успяхме, но е въпрос на време да приключим навсякъде и във всичко. Днес в Торян тържествува сивотата, безличието и посредствеността, както никога през цялата му история. Вижте например успехът ни с днешният ОбС Торян, който не е нито случаен, нито изненада. Имате ли представа колко усилия ни костваше това да го направим по наш образ и подобие? Като едно тържество и емблема на войнстващата торянска простащина?  Ами това е колосален труд с партиите, с медиите, с избирателите и със самите кандидати. Днес всички се правят на изненадани. Не е ли забавно? Ама то това е едно от достойнствата на масовата Простащина – да успееш да докараш редовия Простак до такова жалко състояние, че след като е тичал и се е радвал на „своите кандидати“ – само месец по-късно да започне да вие и да кълне по „собствените си избраници“ след „видимият резултат“. Е, такава Простащина няма да видите в нито една друга община или държава. Допълнително вкарахме информационно затъмнение в Торян, което е гарант срещу опитите на редовия Простак да започне да мисли и да се замисля. Това не трябва да се допуска, защото това би означавало допълнителни средства и много усилия от журналистите /нашите ментета/ в торянските вестници за допълнително опростачване на населението или налагането на още по-драстично информационно затъмнение. Не случайно обръщам такова внимание на торянските вестници. Няма никакво значение какво е наименованието на един вестник. Дали ще е „Простак 21“ или „Просташки глас“ – все тая . Важен е контролът, защото и днес другарят Гьобелс е особено актуален и при леко перифразиране на максимата му се получава – „Дайте ми контрол над медиите и аз ще превърна едно общество в стадо от Простаци“!

Питащ: В крайна сметка нали всичко това води до унищожението на държавата. Простаците и опростачването са само едно средство за постигането на тази най-висша Просташка цел?

Др.Простак: Аз не бих го казал по-добре от вас.  След толкова години неуморен труд – самоунищожението на държавата чука на прага ни. Кой друг,  ако не Простака, с неговата пълна убеденост, гордост и всеотдайност работи денонощно за това самоунищожение? В държавите от ЕСС битува твърдението, че ние сме били „идиотите на Балканите“. Това е обидно за нас. Едни идиоти нямат никакъв шанс да съсипят една държава и общество за да ги заличат от картата на света. Това могат да го направят само Простаците, които в пълно съзнание и съвсем целенасочено и убедено унищожават както собствената си държава, така и самите себе си. Ние сме „Простаците на Балканите“ и това не подлежи на никакво съмнение.

Питащ: Време е да приключваме. С какво ще завършите и какво ще пожелаете на Простаците в Мутроландия?

Др.Простак: Понеже догодина ще има президентски избори и понеже сме на прага на Новата година, бих искал да се обърна към нашето Просташко общество със следното –  Уважаеми другари и другарки Простаци и кандидат-Простаци от цялата страна, нека догодина да успеем да изберем най-големият Простак измежду нас за Президент на нашата Просташка Мутроландия. Нека не се отклоняваме от пътя, който ни предначертаха преди 26 години бившите кадри на МКП и ДС, както и 26-годишната ни Просташка колониална администрация, Просташките ни политически партии и техните нови евроатлантически господари. Нека докажем на Европейският съветски съюз /ЕСС/, че Простащината може да победи изпреварващо в една отделно взета страна.  Днес, в условията на Развитата Простащина в нашата Мутроландия,  най-уверено може да издигнем лозунга – „Простак – това звучи гордо!“.

Питащ: Др.Простак, благодаря за това интервю!

Др.Простак: Аз също ви благодаря, отчитайки й факта, че след 26 години това все пак е първото интервю в Овчешка област, където ясно, открито и пред цялото опростачено общество ни показвате в пълния ни Просташки блясък. Ако един ден решите и вие да станете Простак – ще ви приемем с разтворени обятия.

И.Пеевски

– подслушал това интервю на 20.12.2015 в градската баня с насапунисано лице /яко затворени очи/ и здраво стискащ евросапуна.

 

П.п. Всякаква прилика и аналогии с днешна България са абсолютно случайни. У нас „те таково животно нема“ и никога не е имало. Това може да ви го потвърди всеки…..Простак!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.