Къде в нашия край е забранен риболовът през 2012-а

Къде в нашия край е забранен риболовът през 2012-аСъс заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури /ИАРА/ налага ограничения в риболова през 2012 г. в определени рибностопански обекти или в зони от тях. Забраната е във връзка с необходимостта от опазване на биологичното разнообразие и създаване на оптимални условия за естествено възпроизводство на популациите от риба и други водни организми. Всяка година, съгласно Закона за рибарството и аквакултурите /ЗРА/, със заповед на министъра на земеделието и храните се забранява риболовът в определени и съгласувани с Министерството на околната среда и водите рибностопански обекти.
В община Троян забраната за риболов се отнася до следните водоизточници: река Бели Осъм от извора заедно с притоците й до сливането й с р.Козещица, както и цялата река Козещица; река Жална до сливането й с река Кнежка – и  цялата река Кнежка; река Зеленика до сливането й с р.Бели Осъм; р.Черни Осъм до сливането й с р. Краевица и цялата р.Краевица; р.Топля от извора до моста на м.Лъките. В Тетевенско е забранен риболовът по река Бели Вит от бента в м.Скрибътна до бента на м.Воловийте. Забраната важи също така за река Костина до сливането й с Бели Вит, Черна река до сливането й с Дебелещица и самата Дебелещица.

5 thoughts on “Къде в нашия край е забранен риболовът през 2012-а”

 1. Предполагам тази новина е очаквана от някои читатели, но искам да попитам:
  Защо троянските медии са си завряли отново главите в пясъка и думичка не обелват за:
  1. Няказания от 3 млн лева за нарушения по европроектите, които троянските данъкоплатци ще изплащаме стедващите години. В новия проектобюджет са заложени за покриване на тези наказания първите близо 800 000 лева?
  2. Беше приет от ОбС Троян европроект за 37 млн лева, като никой не отговори с какви пари ще го съфинансираме, с какви пари ще покриваме бъдещите лихви по нови заеми, с какви пари ще асфалтираме близо 20 км разкопани улици за ВиК мрежа по този проект, тъй като дори нямаме право да кандидатстваме по друг европроект за асфалтиране на тези улици.. и пр. други въпроси?
  3. Беше върнат Правилника на ОбС от областния управител, макар и само за незаконосъобразност по един член. А има вероятност да бъде върнат изцяло Правилника от Административният съд?
  *
  И през този ли мандат новините ще бъдат дирижирани, а гражданите – в информационно затъмнение?

 2. Инфото е добре, Галя, обаче защо нищо не споменавате за язовирите?
  Смятам те са по-интересни за читателите 🙂

  Или може би няма да има забрана за язовирите тази година, понеже в тях бъка от рибка? 😉

 3. Добре има медии в Ловеч, че да разберем какво става в Троян
  От днешния брой на в-к Ловеч прес:
  „Троянци плащат три милиона борч, оставен им от Акимов
  Над три милиона лева санкции по проекти плаща Троянската община.
  Информацията бе потвърдена и от общинския съветник Илиян Пеевски, отправил до администрацията искане за достъп до информация. Финансовите корекции са били наложени както за пречиствателната станция, така и по програмите за регионално развитие и за водния цикъл на планинския град. Проектите бяха разтръбени като достижения по време на управлението на предишния кмет Минко Акимов. Сега в Троян никой не смее да говори за оставеното наследство, твърди Пеевски. На фирмите, работили по проектите, обаче е платено с банков заем, теглен в края на мандата. …………“

 4. Ванка, това са само местата със забрана през цялата година, язовирите са временно. Пък и нали там има изкуствено зарибяване…

 5. Галя важно е да знаем кой точно язовири са забранени и кога. Защото последните години най-близките до Троян язовири остават свободни за риболов през цялата година. Дали и сега е така, знаете ли?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.