Меглена Кунева за лъжите около нея и АСТА

Меглена Кунева за лъжите около нея и АСТАПредседателят на УС на Сдружение „България на гражданите“ Меглена Кунева:

Абсолютна лъжа е, че съм участвала в каквито и да е преговори по АСТА

„Реставрирам тройната коалиция, открадвам партията на Слави Бинев и се подписвам под АСТА според хора, с които се наложи да работя в част от кампанията ми за президент. Очаквам утре да прочета с колко деца закусвам сутрин.“ Така Меглена Кунева, председател на УС на Сдружение „България на гражданите“, коментира във фейсбук – страницата си публикациите срещу нея от последните дни. „Очевидно генерирането на енергия в нашето Сдружение уплаши бъдещите коалиционни партньори – ГЕРБ и БСП – и фабриката за компромати заработи отново с пълна сила. Явно така ще бъде след всяко социологическо проучване, посещение в страната или пресконференция на лицата на „България на гражданите“. Нищо ново, просто проява на лош политически вкус“, подчертава Меглена Кунева.

„Безкрайно съм възмутена от поредните лъжи по мой адрес с ясна цел – подмяна на отговорността за поставянето на подписа от българското правителство под Споразумението АСТА. Категорично заявявам, че никога не съм участвала и не съм имала отношение към преговорите по АСТА, нито в качеството си на български еврокомисар, нито след това“, допълва Кунева, чийто профил в социалната мрежа има 15 000 последователи.

„Интернет е свободно пространство и трябва да остане такова. Всички действия, които могат да доведат до увреждане на фундаментални човешки права и свободи, трябва да бъдат изключително внимателно обмисляни, за да не се допусне това“, заявяват и от Сдружение „България на гражданите“. Справка в интернет-страницата на Европейската комисия показва, че в периода на най-интензивните преговори – януари – октомври месец 2010-а година, когато са изготвяни и договаряни текстове по АСТА, българското правителство нито веднъж не е изразило позиция. Колежът на комисарите е разглеждал Споразумението през юни месец 2011-та година и никога преди това. Еврокомисарите са обсъждали темата повторно и през октомври 2011-а година, но отново позиция на България  няма. Българското правителство не само не проявява интерес към преговорите по АСТА, но както се вижда и от начина за присъединяване към Споразумението, дори и не намира за необходимо да обсъжда темата. „Трябва да е ясно, че евентуалното оттегляне на подписа на България ще е единствено и само заради ясно изразената негативна реакция на интернет  потребителите и под страх от поредно освиркване,“ заявяват още от Сдружението.

„Много преди Споразумението АСТА да е било на дневен ред, последователно и категорично съм защитавала правата на потребителите. Именно в качеството си на комисар успях да извоювам включването на дефиницията „интернет потребител“ в цялостната Стратегия на потребителите в ЕС,“ заявява още първият български еврокомисар. „У нас протестите по АСТА са срещу следенето в Интернет, нарушаването на личната неприкосновеност и липсата на диалог с правителството, което си позволява да взима важни решения без открит публичен дебат и диалог с обществото. Атаките срещу мен идват на фона на тежките критики от ЕК в Доклада по правосъдие и вътрешен ред и разбира се, часове след многохилядната демонстрация под прозорците на властта в София“, коментира Кунева. „Явно поръчителите на материала се опитват да убият с един куршум три заека, но всъщност се прострелват в крака,“ допълва още Меглена Кунева. „Всичко това обаче ми дава още по-голяма увереност в смисъла от „България на гражданите“. Очевидно будим страхове, с което си обяснявам и въвличане на името ми, в неизвестни за мен проекти и коалиционни сценарии,“ заключава председателят на Сдружение „България на гражданите“.
От пресцентъра на Кунева

5 thoughts on “Меглена Кунева за лъжите около нея и АСТА”

 1. Бре, Не очаквах Троян да е от цитаделите на Кунева! Някой бързо се е ориентирал или са го ориенитарили…

 2. тази уличница Меглена Кунева ни предаде за Козлодуй, не само за Аста и сега плащаме скъп ток, мръзнем и мизерстваме заради това говедо, тази пачавра, червено сина царистка! СРАМНО Е, ЧЕ ИМАМЕ ТАКИВА ПОЛИТИЦИ КАТО МЕГЛЕНА КУНЕВА С УЛИЧЕН МАНТАЛИТЕТ, КОИТО НЕПРЕКЪСНАТО ПРЕДАВАТ БЪЛГАРИЯ! ТЯ Е НАПРАВО ЗА ЗАТВОРА, ЗАРАДИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА СИ, ДОРИ САМО ЗАРАДИ КОЗЛОДУЙ! А НЯКОИ Я ИЗДИГАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ, ХОРА БЕЗ МОЗЪК

 3. Абе Иванчо, ти какъв човек си ? Жента излиза с името си и декларира че не е Подписвала и преговаряла нищо за АСТА но ти се правиш на ударен. Та всички разбрахме че черно на бяло това са направили Трайчо Трайков и Бойко Борисов на заседание на министерски съвет е одобрено това споразумение да бъде подписно от посланника в Япония. Това с блоковете нв Козлодуй се дъвче отдавна и Никой не доказа че Куневе е виновна. Все пак цели 5 правителства са имали възможност да поправят грешка ако е имало такава за тези блокове АЕЦ. Още от правителството на Беров, Виденов, Костов, Симеон, Станишев са могли да вземат друго решение те са доста по високо в ерехията от Кунева но не са го направили. И накрая те питам какво направи Борисов за близо 3 години- нищо. Само говори дрънка и нищо нито за Козлодуй нито за Белене . Е защо трябва да плюеш Кунева за спорта ли

 4. Да наистина Троян е крепостни на Кунева. Тук тя е постигнала един от най високите резултати в страната на последните избори и то без организация представяте ли си колко ще напрелне занапред, но ето и числата 15,72% или 2358 гласа. С просто око се вижда че тя ще бъде алтернативата на ГЕРБ и БСП. който не ги харесваа ще гласува за нея за да се възстанови нормалната обстановка интелигентните и моралните да намерят своята алтернатива. Стига с комунизъм или насилието и нищоправенето на Борисов.

 5. Във всяка една цивилизована и себеуважаваща се държава – др.Пръмова-Кунева отдавна щеше да е в затвора за огромните щети и погромите, които нанесе на България и българския народ.
  Започвайки от предателството със затваряне преговорните глави /за което в Европа ни се смееха, а тази продажница нарекоха мадам Йес/, минем през огромния погром и криминалнио затваряне на АЕЦ Козлодуй и свършим с пълната и безотговорност и престъпна потайност като еврокомисар по отношение на АСТА.
  Днес тя пак шикалкави и си търси идиоти, които да я защитават и оневиняват. Само че фактите говорят друго по отношение на АСТА:
  ■Предварителните разговори по ACTA с участието на Европейската комисия започват през 2006 г. и протичат напълно непрозрачно.
  ■На 14 април 2008 г. Европейската комисия получава мандат от Европейския съвет да води официално преговорите по ACTA.
  ■Официалните преговори по ACTA с участието на Европейската комисия протичат в няколко кръга в периода от юни 2008 до юли 2010 г.
  ■Членове на Европейска комисия от България в този период са: Меглена Кунева[1] с ресор, който има пряко отношение към проблемите на ACTA – защита на потребителите; Кристалина Георгиева[2] – с ресор международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи.
  ■Преговорите се водят по напълно непрозрачен начин. Европейският съвет системно отказва достъп до информация. На 23 февруари 2010 г. Европейската комисия отказва да предостави проекта на ACTA на Комисията по международна търговия в Европейския парламент.
  ■На 10 март 2010 г. Европейският парламент приема Резолюция относно прозрачността и текущото състояние на преговорите по ACTA. Сред вносителите е и българският евродепутат от групата на европейските либерали Метин Казак. През 2010 г. Европейският парламент чрез серия от резолюции настоява за публикуване на проекта и упражнява натиск върху Европейската комисия да разкрие информация за преговорите за ACTA.
  ■През юни 2010 г. Европейският контрольор за личните данни излиза със становище, в което се настоява за прозрачност и разкриване на информация от страна на Европейската комисия и Европейския съвет за преговорите по ACTA.
  ■На 9 септември 2010 г. мнозинството от евродепутатите заявяват с нарочна декларация, че липсва прозрачност в процеса на изработване на Търговското споразумение за борба с фалшифицирането (ACTA) и съдържанието му е оспоримо.
  ■Под натиска на Европейския парламент и на граждански организации и след публикуване на информация от правителството на Канада по силата на канадското законодателство за достъп до публична информация, ЕС постепенно започва да разкрива отделни документи и частична информация за същността на обсъжданите въпроси и преговорния процес. Европейската комисия провежда четири дискусии със заинтересовани страни преди да се оповести окончателния проект на ACTA.
  ■На 6 октомври 2010 г. преговарящите страни оповестяват консолидиран текст на споразумението, а на 15 ноември Европейската комисия публикува окончателния проект на ACTA.
  ■На 24 ноември 2010 г. с мнозинство на Европейската народна партия Европейският парламент отхвърля остра резолюция срещу ACTA, внесена от либерали, социалисти, зелени и независими, която във висока степен отговаря на критиките на гражданското общество. и т.н.
  Пръмова-Кунева е била част от скриването и потайното предвижване на АСТА, за което по-късно реагира ЕС.
  Интересно дали ще я наградят отново с някой орден за поредния и зулум. Подобно Ордена на почетния легион, койъто получи за унищожаването на АЕЦ и пробутване на Балканите на френска ядрена ел.енергия.
  *
  Такива продажници като снахичката на политбюро на БКП др.Пръмова-Кунева разчитат единствено на българската безпаметност и отчайващата хорска простотия.
  Както каза една баба от Б.Осъм: „Гълви ‘ора не мо’ат избра свестен човек“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.