Нов проект стартира в СОУ”Васил Левски”

Със знание и стремеж към бъдещ успехУчилищното настоятелство на СОУ”Васил Левски” в Троян започна изпълняването на проекта
„Със знание и стремеж към бъдещ успех”. Проектът е за 8 месеца – от 30 октомври до 30 юни 2014г. Предвижда се да бъдат обхванати общо 363 ученици от 1. до 12. клас в обучителни модули по гражданско образование, професионално обучение и консултиране. 263 деца ще бъдат обучени, ще участват в дискусии и консултации. Многофункционален център ще бъде създаден на третия етаж на училището, като в него е предвиден библиотечен фонд за професионално ориентиране и консултиране. Центърът ще бъде официално открит през февруари, когато училището отбелязва патронния си празник. Чрез проекта ще бъдат осъществени нови извънкласни дейности за деца и младежи. Това ще подпомогне успешното им представяне в училище и в обществото.
Проектът е на стойност 7 740 лева, финансиран е от фондация „Работилница за граждански инициативи” по програма „Знания за успех”. Финансовата подкрепа е на SAP Labs България. Троянското училище е едно от петте в цялата страна, одобрени по тази програма.
Директорът Розалина Русенова съобщи, че в момента СОУ”Васил Левски” работи по 16 проекта. Наскоро стартира процедура за разширение откъм северната страна, за да се отговори на нуждите от съвременна актова зала и по-голяма библиотека. По проект актовата зала е с 350 места, има не само библиотека, но и зала за извънкласни занимания, фитнес зала, училищен бюфет, гаражи. За целта са необходими около 1,5 млн.лв.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.