Община Троян бе домакин на национален образователен семинар

Община Троян бе домакин на национален образователен семинарСъюзът на работодателите в системата на народната просвета в България / СРСНПБ/ и Министерството на образованието, младежта и науката  организираха в Чифлик тридневен национален работен семинар. За негова база бе избран реномираният хотел „Балкан“ в прочутото  троянско курортно село.
Семинарът бе открит от кмета на община Троян Донка Михайлова, която поздрави присъстващите началници на регионални инспекторати, представители на общински администрации и 180 директори на учебни заведения в страната, пожелавайки ползотворна работа за развитието на тази изключително важна обществена сфера,каквато е образованието.
Участниците, разделени в 5 работни групи, дискутираха новия Закон за предучилищното и училищното образование, като директорите имаха възможност да представят предложенията на своите колективи или несъгласията им с някои постановки. Освен това участниците обсъждаха Проекта на Колективния трудов договор в системата на народната просвета за 2012 – 2014г., целодневната форма на обучение, Правилата за определяне на работните заплати на директорите на общинските и държавните училища за 2012г., кариерното развитие на педагогическия персонал.

One thought on “Община Троян бе домакин на национален образователен семинар”

  1. Видях труда си оценен
    На сто, сто и петдесет в брой
    Готов да бъде пригоден,
    Към всеки нов…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.