Община Троян констатира калпаво извършена работа по проект, изисква поправки

Община Троян констатира калпаво извършена работа по проект, изисква поправки На заключителна пресконференция миналата седмица  бе отчетено извършеното по големия проект за подобряване на градската среда в Троян. Дейностите бяха в двата жилищни комплекса „Лъгът“ и „Младост“. За съжаление и на двете места с просто око може да се забележат некачествено извършени работи, а граждани подаваха много пъти сигнали за калпазанщината. Кметът Донка Михайлова назначи комисия, която да огледа обектите и да се произнесе по направеното. В констативния протокол с дата 13 март комисията е написала, че по ул.“Балкан“ има некачествено положена асфалтова покривка  в два участъка с дължина 70 м, на друг участък в „Лъгът“ лошо асфалтово покритие има върху 6 кв.м, в „Младост“ – на 5 кв.м. Същото е по цялото протежение по осовата линия на ул.“Г.С.Раковски“ от ул.“Опълченска“ до моста на „Елма“, както и по ул.“Христо Ботев“ на 100 м участък.  На отделни места във всички обекти се виждат некачествено фугирани бордюри. Липсват стойки с пътни знаци. Отбелязани са и други, по-дребни нарушения, като в протокола е записано и какво се препоръчва, за да стане всичко както трябва.
Както ЛП своевременно е информирал, „Интегриран проект за подобряване градската среда на град Троян“ е на стойност 3,7 млн.лв. и по договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по оперативна програма „Регионално развитие“. 5% от парите са общинско съфинансиране. Изпълнител по проекта – на строително-монтажните работи, бе консорциум „Троян-2011“, включващ габровската фирма „Димас“АД и тревненската „Екострой-Трявна“ООД. Пари за строителен надзор е взела софийската фирма „Градиакт Консулт“ ООД, авторски надзор имат други две софийски фирми. Въобще да се чуди човек защо накрая общината като бенецифиент трябва да хаби време и средства да проучва лошото изпълнение, както и да дава предписания…

One thought on “Община Троян констатира калпаво извършена работа по проект, изисква поправки”

 1. Кой е управлявал този проект? Община Троян? Някоя консултантска фирма? Кой?
  Бенефициента е добре, че е извършил контрол, защото в последствие отново ще има глоби, а некачествената работа ще се отстранява с бюджетни средства.
  Добре беше да се спомене, че този проект трябваше да завърши през м.април или май 2012 г. Форсираното изпълнение на този проект, включително и още няколко други местни инвестиционни проекта имаха за цел да обслужат „изборната победа“ на М.Акимов и сакралния му предизборен лозунг „Градим Троян“.
  Най-добре ще е някой сега да иде да му изпее „Градил Илия килия“.
  Така че не се чудете защо новото ръководство на община Троян „хаби време и средства да проучва лошото изпълнение, както и да дава предписания“. То не е обвързано с тлъсти комисионни и раздаване на пари под масата, за да си трае и да замазва нещата, а после троянските данъкоплатци да плащат до побъркване.
  А ако с това твърдение се опитвате да покривате последиците от управлението на Акимов и да пренасочвате нещата в друга посока – това е друга тема.
  ИП

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.