Още за ареста на Ловеч Прес – от сайта на изданието

Ловеч ПресВ петък властта издаде заповед да се арестува вестник „Ловеч Прес“. Формалното оформяне на тази мракобесна воля бе възложено на крехката и неопетнена фигура на председателката на Районната избирателна комисия (РИК) госпожица Валентина Недялкова. А изпълнението – на кметовете на общини.
За какво всъщност става дума? В броеве 5, 6 и 7 на вестник „Ловеч Прес“ на трета страница е публикуван призив на инициативния комитет за референдум за АЕЦ „Белене“. Ясно личи емблемата на инициативния комитет. Поради техническа грешка липсва текстът „Купуването и продаването на гласове е престъпление“. В сряда членът на политическия кабинет на ловешкия областен управител и служител „Връзки с обществеността“ Елка Баръмова е подала сигнал (донесение) в РИК с искане върху вестник „Ловеч Прес“ да се стовари цялата тежест на закона. Според запознати с административната практика, тези действия на пиарката със заплата от властта били пряк израз на функционалното й задължение да „планира и осъществява връзките на областния управител със средствата за масово осведомяване“.
Други обаче твърдят, че пиарката Баръмова била в амок от факта, че дописник на „Ловеч Прес“ я хванал натясно. Било недвусмислено установено, че служителят на държавна заплата в областната администрация пише в работно време на служебния си (сиреч – даден от народа) компютър прессъобщенията на политическа партия ГЕРБ. Още повече че преди време вестникът единствен посочи как младата областна управителка е забравила да декларира пред Сметната палата имотите на съпруга си.И понеже „Ловеч Прес“ не е оставал длъжен на нито една власт или управление, в РИК представителите на всички партии гласували на вестника да се съставят актове. Това го потвърди лично председателката Валентина Недялкова. И задължили кметовете на общини на територията на област Ловеч да „изземат посочените агитационни материали“. И още по-страшно – „при необходимост изземването да се извърши със съдействие на органите на Министерството на вътрешните работи“. До обяд в неделя в РИК имаше писмена информация само от община Ловеч, че са иззети 36 бр. от брой пети на „Ловеч Прес“, 33 бр. от брой шести и 155 бр. от брой седми. Другите общини били потвърдили устно, че изпълнили разпореждането на комисията, но информация за арестувани бройки няма, съобщи секретарят на комисията Младен Близнаков. По телефона някои от кметовете питаха не живее ли България в демократично време, та се конфискуват вестници. Възмущение пред наш репортер изказваха и обикновените служители, изпратени от своите началници да инспектират вестникопродавците. Около будките се навъртаха и професионални бдителни граждани, които слухтяха в полза на властта.
А властта е била толкова панирана при осъществяването на пъкленото си дело, че освен МВР е ангажирала като съучастници по тайните си канали прокуратурата и службите за сигурност, научи наш репортер.

4 thoughts on “Още за ареста на Ловеч Прес – от сайта на изданието”

  1. Герб – каква европейска партия, каква демократична (дясна) партия – от едно котило с БКП/БСП, прах в очите на хората, крадат като за последно, защото страхът, че баницата е на свършване и най-заблудените видяха мачовците, че са само надути червени балони – нервите не им издържат и минават в открити фашистки акции – СВОБОДА НА СЛОВОТО, А?
    Страхувайте се, милиционери и мутри!На изборите след 5 месеца ви чака позорно сгромолясване!!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.