Отворено писмо

инж.И.ПеевскиДо г-н Областен управител Област Ловеч

Копия:
- в-к Атака, София
- Медиа груп „Зетра”, Ловеч
- г-н М.Нанков, кор.в-к Труд, Ловеч
- в-к Народен глас, Ловеч
- в-к Ловеч прес, Ловеч
- в-к „Троянски глас”, Троян
- Национални и регионални електронни портали

От инж.И.Пеевски
  Областен координатор
  ПП Атака област Ловеч
   Отворено писмо

    Уважаеми г-н Областен управител,
    През последните седмици много често ми се случваше да виждам Вашият зам. областен управител г-н Сашо Данков пред партийния клуб на партия Герб в гр.Троян. Предполагам и други жители на град Троян са виждали как г-н Данков или товари и разтоварва материали, или води разговори пред клуба на Герб Троян. На пръв поглед нищо необичайно. И не би било необичайно, ако вашият заместник не извършваше тези дейности в работно време и със служебен автомобил на областната администрация.

    Всичко това би изглеждало дребно и незначително, но ако добавим още един вид нерегламентирана и напълно незаконна дейност, извършвана от г-н С.Данков отново в работно време и също със служебен автомобил, нещата стават вече много сериозни и обезпокоителни. Става дума за обиколки по селата в община Троян, където г-н Данков в компанията на кмета на община Троян г-н М.Акимов, посещават селските кметства, в които кметовете ще бъдат назначаеми и ги притискат да работят за Герб на предстоящите избори с обещание да бъдат преназначени след повторно спечелване изборите от общинския кмет М.Акимов.
    Въпрос: За каква дейност получава високата си държавна заплата г-н Данков и колко струват издръжката на държавния автомобил и другите екстри, които получава този държавен служител и които средства се плащат от данъкоплатците? Всичко това – да извършва незаконно партийна дейност в полза на Герб като държавен служител, с държавни средства и оборудване.

Уважаеми г-н Областен управител,

    Използвам случая да Ви попитам за нещо друго като колега, областен председател на партия Герб.
    Въпросът ми не е свързан с порочните и незаконни действия на Вашия заместник областен управител др.Сашо Данков, който е лидер на Герб Троян, както и на другата бивша троянска висша комунистическа номенклатура др.полк.М.Акимов, кмет на Троян издигнат от партия Герб. Въпросът ми не е свързан дори с тяхната дейност през изминалия мандат, в следствие на който гр. Троян трайно и почти необратимо навлезе в един своеобразен „интелектуален и икономически ледников период”. Въпросът ми е свързан с едно сакрално и неотразимо изявление на Вашия лидер на партия Герб и МП на Р.България г-н Б.Борисов, а именно: „Ние няма да се дадем на комунистите!”.
    Простете моята политическа неадекватност на фона на днешните политически норми, морал и правила, простете и моето объркване като следствие от несполучливите ми опити за логическо обяснение от следните факти и дадености:

  1. Лидер на Герб Троян – др.Сашо Данков, висша троянска комунистическа номенклатура, работещ в ГК на БКП Троян преди 89-та година
  2. Кмет на община Троян от Герб – др.полк.МинкоАкимов, висша троянска комунистическа номенклатура, бивш началник на Народната милиция и член на Бюрото на ГК на БКП Троян преди 89-та година
  3. Общински съветник от Герб Троян – др.М.Генковски, висша троянска комунистическа номенклатура, секретар по идеологическите въпроси на БКП, член на Бюрото на ГК на БКП Троян преди 89-та година
  4. Общински съветник от Герб Троян – др.Й.Данков, висша троянска комунистическа номенклатура, член на ГК на БКП и спряган с номинация за първи секретар на БКП Троян заедно с др.полк.Акимов в края на 80-те години на миналия век
  5. Други свързани с Герб Троян обикновенни членове на БКП е излишно да споменавам

    Малка справка: В края на 89-та година, др.полк.Акимов обявява, че с всички сили ще се бори срещу силите и подривната дейност на империализма, капитализма и силите на злото в защита на социалистическите завоевания. Всичко това – под ръководството на Партията и принципите на беззаветната преданост към делото на революцията /Партията по това време е друго, все още не е Герб Троян/. Прилагам към писмото ми, г-н Областен управител, копие от тази статия на др.полк.Акимов във в-к „Троянски глас” от края на м.Септември 1989-та година.
    Преди около две седмици Герб издигна за втори мандат кандидатурата на г-н Акимов за кмет на община Троян. Бившата „четвърта крепост на демокрацията” в България от началото на 90-те години окончателно /почти, поради скромното мое и на Атака Троян присъствие/ е смазана и поругана. Комунистически ренегати и бездарни строители на 45-годишното „недоноШче”, измамници и тарикати, двуличници и демагози, нанесоха поредния удар върху агонизиращата Демокрация на територията на община Троян.

Въпрос: Бихте ли ми обяснили по-точно, как Герб „не се дава на комунистите” на територията на община Троян?

Подвъпрос: До кога възнамерява Герб да третира жителите на община Троян като
пациенти от приют за дауни? 

Приложение: фотокопие от статия, в-к Троянски глас, септ.1989 г.
Троян, 22.07.2011
С Уважение: ................................
/инж.И.Пеевски/

47 thoughts on “Отворено писмо”

 1. Пеевски, прати го и на премиера. Тоя младеж (областния управител) нито може да ти отговори, нито може да промени нещо.

 2. А защо пак да си е кмет Акимов???
  То зависи от гласуването… Ако пак е кмет малеиииии

 3. Е сега, другите кандидатури не са важни, нали требе да се плюе по нещо първо 😉

 4. Огледах другите кандидати ДА! Аз от един месец ги гледам. И чета И слушам отзиви. Просто ще ударя рамо на някой. Колкото мога. Аз знам какво искам:
  –Бързо обслужване в общината…
  –Оказване на помощ от служителите при нужда – не да ме разкарват от ляво на дясно и от дясно на ляво…
  –Намаляване на служителите – без това бюджета като гледам не стига.
  –Търсене на инвеститори със свежи пари
  –Или поне като дойде инвеститор да му се помага не да се гони…
  Може да си приказвам празни приказки, но това което искам се вижда с просто око… веднага ще се усети…
  а иначе да си траем няма нужда…
  Аз не видях промяна тези 5 години… значи баста…

 5. Alexn,кво се замечта??????В такъв случай няма на кого да удариш рамо. 😉

 6. — Хубава работа! Защо съм Ганьо Балкански, ако няма да зная и този занаят. Ти, господине мой, тури ме в която щеш околия и ми кажи когото щеш да ти избера. Едно магаре тури за кандидат, и магарето ще ти избера, майка му стара! Само дай ми околийския с жандармите и ми дай 1000–2000 лева. Да ти събера аз тебе, приятелю мой, ония ми ти синковци от кол, от въже, тъй 40–50 прангаджии и да ги наредя в две-три кръчми по краищата, да им подложа по ведро на глава, па да им извикам: „Ха бакалъм! Да живее България!“ Хе-е! Тука ли си, Пенке ле!… Като накървят ония ми ти изпъкнали очи, като почнат да вадят от поясите ония ми ти ножове, да ги бучат по масите, като дигнат една олелия с ония ми ти прегракнали, дрезгави гласове — страх да те побие! Па земи, че поведи през нощта тази страхотия през сред града… Опозиция ли?… Дяволът не може да ти излезе насреща! Прекарай ги край къщата на някой противник… Мале мила! Като разтворят ония ми ти гърла!… От един сахат място да ги чуеш, мравки ще запъплят под кожата ти, като на таралеж ще ти настръхнат косите!… Па свикай селските кметове и писари, па им светни с очи, па им скръцни със зъби, па им посочи тия синковци… Избиратели ли?… — И сянката им няма да видиш! Като ти кацнат от всяко село по 12 души общински съветници с кметовете барабар, като събереш чиновниците и писарите, постави по краищата жандарми да връщат другите селяни, окръжи бюрото с тия 40–50 катили, направи някоя шашарма, наблъскай в кутиите няколко снопа бюлетини и ето ти тебе магарето народен представител, ха-ха-ха!

 7. И какво? Алеко е хванал народо-психологията и???????? И????Още ли ще сме такива???? Не зависи ли от нас да се променим???
  Много се дразня… Алеко ни е описал точно…,а ние вместо да се посмеем и да си вземем поука го цитираме и с цитатите твърдим ще сме си все същите, не сме се развили, не сме се научили да си търсим правата… Нима сме за едната ракия??? Нима сме силини само на приказки??? Нима нямаме мозък в главите???

 8. Изключителен Коментар Alexn,поздравления.Не се дразни.Важното е да споменем и отбележим,че Алеко е схванал много добре народопсихологията ни,но все пак го е писал по време оно.И държа да отбележа,че ние се развиваме и меним характера си,мисленето,но не и управниците ни.Те си остават…на същото ниво,като в 19 век.Между другото и троянци по лека по лека се събуждаме,но всяка една проява на търсене на правата ,на даване на мнение,ни е хулена и оспорвана от хора които тръбят,че трябва да се научим да си търсим правата.Само приказки,приказки,приказки.И нищо ново…отгоре 🙂
  Ще дам пример.Тръби се,че трябва ние да се самоуправляваме.Не знаем нито какво да правим,нито как да действаме.Но ако го направим/е,правим начални стъпки/,точно тези същите ще ни засипят с ирония и подигравки….От почти една година наблюдавам само това.И този,който най-много тръби че не знаем да се самоуправляваме,най-много ни иронизира 🙂 /всяка прилика с действителни лица е случайна/ 😉

 9. Съгласна съм с Вас г-н Пеевски. Много правилно и вярно. Дано този народ проумее и си избере началник, който да хареса и който да работи в негова полза. Но на един въпрос искам да ми отговорите: Как оценявате поведението на Волен Сидеров в закрила на премиера? Вие критикувате ГЕРБ и с право, а на национално ниво – силна подкрепа. Аз не мога да си обясня това поведение. Шантаж ли е или демагогия? И може би затова нямате силната подкрепа на хората- те просто не вярват на никого, защото всичко е аритметика за ПАРИ!!!

 10. Г-жо /г-це/ Иванова, през изминалите 4 години вашите въпроси многократно са ми поставяни и многократно съм отговарял. Съжалявам, че поради наложеното информационно затъмнение в Троян, жителите на общината са лишени от достъп до информация по тези и много други въпроси. Ако си направите трудът да изгледате интервюто в регионалната телевизия „Зетра“, което е качено на този сайт – там също ми бе зададен този въпрос и сама можете да чуете отговорът ми. На подобен въпрос отговорих за в-к Труд, за в-к Народен глас и т.н.
  В крайна сметка нещата се свеждат до две различни по вид и характер политики – Държавна политика и Местна политика.
  В цял свят държавната политика е партизирана и е функция от партийната политика на победилата партия, предизборна или следизборна коалиция. Местната политика е нещо съвсем различно и съобразно ЗМСМА тя /местната политика/би следвало да е департизирана и да е функция на едно гражданско и самоуправляващо се общество. Така е в демократичния свят. Мога да ви цитирам много мои изказвания в ОбС Троян в тази насока и предложенията ми да не партизираме работата на ОбС Троян. Уви, всички останали скочиха срещу тези предложения и ги отхвърлиха.
  Герб Троян /не Герб България/ върна тоталитаризма в Троян, смачка демокрацията или каквото бе останало от нея след трите мандата на БСП, наложи информационно затъмнение, унищожи разделението на властите, превръщайки общинския съвет в слугински придатък на кмета Акимов и др.Данков, върна страхът в администрацията, в населението и сплашване на инакомислещите.
  Вие говорите за демагогия – бихте ли споделили кое от изброените безобразия на Герб Троян кореспондира с политиката на Герб България?
  Бихте ли споделили, как така МП Борисов води някакви битки с остатъците от комунизма и декларира, че Герб България „няма да се даде на комунистите“, а в същото време Герб Троян се ръководи от представителите на най-висшата троянска комунистическа номенклатура????
  Пишете за шантаж. Бихте ли споделили как така Герб България води някакви битки с БСП и ДПС, а в същото време Герб Троян са се гушнали с БСП Троян, с ДПС Троян, както и с троянските СДС, ДСБ, ВМРО и заедно са ви иззели всички възможности да се самоуправлявате?
  *
  Преди две години Сидеров обяви, че Атака ще подкрепя Герб България и че няма да допуснем повече турска и комунистическа партии да управляват България. Още три други партии направиха подобно изявление и подписаха меморандум. Къде са днес тези други партии, подписали меморандума /освен Атака/ и кое по-точно не ви е ясно в поведението на Атака България? А ясно ли ви е поведението на И.Костов и Синята коалиция? Освен това, Сидеров свика национално съвещание на Атака и мнозинството от делегатите възложиха на ПГ на Атака в парламента да се простират при вота в рамките на „против вота“ /пряка подкрепа/ или „въздържал се“, което е косвена подкрепа за кабинета Борисов. Кое не е ясно и за какви пари става дума?
  *
  Преди 4 години в Троян /две години преди Герб България да влезе в парламента/ Атака Троян обяви, че Герб Троян е комунистическо котило на ренегати от бившата троянска комунистическа номенклатура и че тази ренегати, заедно с приятелчетата си от БСП, СДС, ДСБ и ВМРО няма да доведат Троян до нищо добро. След 4 години фактите са на лице! Атака Троян не промени становището си и въпреки подкрепата към Герб на национално ниво – НЕ ПРОМЕНИ позициите и действията си на местно ниво по отношение на Герб Троян. Това ли наричате „шантаж и демагогия“?
  А как бихте нарекли поведението на СДС, ДСБ и ВМРО в Троян, които 3,5 години се бяха хвърлили на врата на Герб Троян, водеха война с Атака Троян в защита великото управление на Герб Троян и на още по-великия кмет Акимов? Как ще коментирате факта, че от няколко месеца тези партии обърнаха фурнаджийската лопата, а „демократичните“ троянски медии се опитват да ги представят за велики опозиционери на Герб Троян? Това ли означава за вас морал и почтенност в политиката?
  Всеки има право на мненние. Моето мнение е, че няма друга партия освен Атака, която вече 6 години от създаването си, да води такава, ясна, принципна, последователна, прозрачна и целенасочена политика. Разбира се, всеки има правото и да не подкрепя такова политическо поведение.
  п.п. г-жа Иванова, ако проявявате интерес, с удоволствие ще отговоря на всеки поставен от вас въпрос.

 11. ИП е всъшност е инж. В.Пеевски. Много съм задръстен божеееееееееееее докато се сетя ще остарея…
  Г-н Пеевски, а какво ще направите за Троян, за да привлечете нови инвеститори, за да влязат свежи пари в града и селата около него???
  Да има конкуренция?
  Пак ли ще си затворите очите за общинския съвет и за сблъсъка на икономически интереси вътре в общинския съвет???
  Пак ли ще толерирате общински чиновници стоящи и подпиращи бюра???Ще има ли съкращения??? или гласоподаветелите са важни и не е добре да ги ядосвате…
  Пак ли ще има санитарни дни за почистване в петъчни дни??? Още си спомням как сегашния кмет пусна общината за да почиства в петък…
  Ами как ще помогнете за нормализиране на цените на храните в Троян… може би чрез Лидъл, Била?
  Направи ми впечатление че Лидъл в Ловеч едно 30% от клинтите са троянци… нали Троян са еснафи хора.. защо не помогнете на някоя верига да отвори магазин в града??? Така еснафлъка ще доминира и ще си оставт хората парите в Троян. Магазина ще плаща такса смет и данък сграда в Троян ще отвори 30-ина работни места???
  Ще отговорите ли?
  Въпросите са общи, но ми е интересно…

 12. alexn каза: ИП е всъшност е инж. В.Пеевски
  …всъщност е инж. Илиян Пеевски 😉

 13. Да де извинявам се
  мама му стара от колко вре съм тук все се бъркам за разни нещта
  добре че ме светвате отвреме на време…
  хахаха извинявам се
  трбва ми постер кой кой е хахаха съжалявам

 14. alexn, ако не е тайна ти тук ли си адресно регистриран? Няма да ти идвам на гости 😉 , а да знам дали тук ще гласуваш за кмет??

 15. Уважаеми alexn, в един НЕ газифициран град или община – не чакайте инвеститори и инвестиции. Защо е така и защо Троян изтърва и последния влак за газифицирането си – вижте изявите, протестите и декларациите ми по време и след сесията на ОбС Троян през юни 2008-ма г. Съжалявам, че Троян е в информационно затъмнение и не сте информирани за погрома който нанесе кмета Акимов, Герб Троян и подкрепящите ги БСП, СДС, ДСБ и ВМРО относно газифицирането на Троян.
  *
  Относно търговските вериги и отказа им да стъпят на територията на община Троян – надявам се ви е известно, че всяка фирма преди да инвестира прави маркетингови проучвания. Вие бихте ли инвестирали в град, където маркетинговите проучвания сочат:
  1. Спад на населението
  2. Драстичен спад на покупателната способност на населението
  3. Драстичен спад в бюджета на общината от местни приходи
  4. Липса на политическа и програмна визия за развитието на този град
  5. Икономически срив и растяща безработица
  6. 4-5 месеца през годината затваряне на транспортния, туристическия и битовия поток през Беклемето
  7…….
  *
  Относно чиновниците в администрацията – проблема не е в самите чиновници, а в порочната система, която сме наследили от комунистическия режим и която никой не желае да промени. Аз имам съвсем друга визия относно структурата на общинската администрация, бюджета на общината и т.н., но към днешна дата нямам никакъв ресурс да променя каквото и да било. Как си представяте двама-трима души срещу други 25 в ОбС Троян? Разбира се, многократно сме предлагали какво ли не всяка година – всичко обаче отхвърляха и стъпкваха.
  Също като вас и аз задавам тези въпроси, а от днес вече задавам и основният въпрос – КОЙ носи отговорност за днешния крах на общината и съсипията която бе сътворена последните 4 години от този мандат на ОбС Троян и КАК?
  п.п. Въпросите ви не са общи и са си точно на място!

 16. ИванчоХ не съм тук регистрира, но си имам бизнес в Троян и гледам на кой кмет да напечатам листовки и плакати. Бих искал ТРОЯН ДА ПРОСПЕРИРА!!! за да просперирам и аз.
  Богати троянци богат бизнес… така го разбирам…
  добра храна- здрави хора…
  добра медицина – дълголетници и хора работещи без да вземат болнични…
  към момента има само завист…
  ИванчоХ ти да нямаш предпочитания??? ако имаш кажи…защото аз сериозно го мисля… ще помогна на някой с добър план за развитие на района… не че мога много да помогна, но колкото мога… ще го направя защото ми писна…
  А за Беклемето това дето го затварят зимата е пълно безумие… Този планиски проход е вратата на Троян към южна България…
  ИванчоХ ти що не питаш конкретни въпроси??? нали ще гласуваш???Пък и занеш тукашните проблеми по добре от мен…
  Мен ме интересува и си питам. Дано и другите кандидат кметове дойдат тук…за да си питам… и този на ДСБ ми харесва… макар че е много тихичък горкия…
  а за местна власт си трябва малко гласовит и бутащ се кмет на шушумига…

 17. ИП благодаря за отговорите!
  Чувствам се малко глупаво защото само аз си пиша, но пък ми е интересно какво мислите.
  Относно газифицирането ясно.Гледах дискусията, ако беше дискусия… май само един говореше… Но това не пречи да се развиваме и нататък… трябва ясен план за инвестиции, набиране на свежи пари и привличане на нови инвеститори добри без газифициране. Свежите пари са нужни за да се отворят нови работни места, не говоря за работни места с трудови договри на половин работен ден, говоря за работни места с истински трудови договори и истински данъци…от мои наблюдения едно 40% от фирмите тук осигуряват работниците на 4 часа… и на минимална заплата…
  Новите инвеститори биха подобрили условията за живот и това би довело в Троян, така очакваните вериги и от бензиностанции и от хранителни магазини…Отонсно спада на приходите в местния бюджет… какви приходи, като няма новопостроени промишлени сгради, като данъците, които се събират са измислени…и измамно малки… какви приходи в бюджета, като самите местни бизмесмени/не всички, но май че повечето/ гледат да прекарат държавата в частност общината… мнението ми и е, че данъците са тежест за населението, но и благодат – дават сила за развитие на държавата или градовете… натрупавт се в бюджета…
  абе глупости си мисля… а нови инвеститори се привличат като не им се правят спънки и като биват поощрявани… нищо друго не е необходимо… От моя опит мога да кажа, че спънките, които трябва да преодоле един инвеститор са огромни… не че съм голям инвеститор де…или да не се занимавам с глупости и да си работя натам…
  ИванчоХ глупости пиша нали?Да преставам?

 18. Ето, че alexn, е вникнал в същността на троянските общински търтеи. Браво! За да не излизам от топиците, ще го попитам пак, кой е кандидат на ДСБ за мястото Акимово, и способен ли е той да доразсипе съсипаната ни Община? 😉

 19. Бойко Пъдарски
  я ми разкажете сега жълтините…
  а относно разсипването на общината след 20 години опити няма проблем
  пак ще караме ски на беклемето за кво да минават камиони замърсяват въздуха…

 20. alexn, що престана да пишеш? Не съм казал да спираш 😉 И не всичко, което написа , са глупости. Не съм съгласен само с частта за малките данъци в общината. Всеки гледа от неговата си камбанария, ама за един 16 годишен автомобил, спрян от движение в КАТ, да внасям всяка година 150лв. данък МПС…??! Или за един дюкян 15кв.м., който прави боклук 1-2 касови бележки дневно, и то не всеки ден, да плащам 200лв. такса смет…??! И др. такива… А за кандидата на ДСБ – не ми вдъхва доверие. Ама никак! Тази година моят кандидат ще е И. Пеевски (за първи път, признавам си), макар че още на се е кандидатирал май, ама нЕма де да шава 😀 😀

 21. А дива слива е в синьо и е активен ника, защото е модератор??? или??? искам и аз така хахаха
  И мен ме кефи Пеевски само дето е от атака… ама всеки си има недостатъци… от това дето приказва 50% да направи ще е добре…
  ИванчоХ на мен ми сметнаха такса смет 1800 лева 🙂 а дано си извозват бобъра /кофата за боклук/…
  Аз похвалих ли се че си построих и имам и разрешително за ползване мале мале трябва да черпя … хахаха разминах се три четери жалби… малко мотане… добре де много мотане и изхабени нерви…колко пъти съм псувал по Троян но завърших… да ви кажа доста хора ми помогнаха но и доста се заяждаха… нормално…

 22. Дива слива,стига си ми плагиатствал част от ника,че взех да ти завиждам 😉 Alexn,много ми допада твоето схващане за нещата в Троян.Един съвет от мен:Остави всички кандидати за кметове,не се вързвай само на приказки,а си направи регистрация тук и се кандидатирай.От мен ще получиш доста гласове 😉
  Апропо:Не пишеш глупости и не си сам,само от време на време изяждаш по някоя буква,но грешките са много чаровни и искрено ми повдига настроението 🙂

 23. alexn, съжалявам че ползвам този начин на комуникация, ама кога и къде човек може да се срещне с теб за интервю за работа? И въобще търсиш ли си хора?

 24. да. точно сега един. в джобса има обява. 🙂 ама аз не съм добър шеф викам карам се … пусни автобиография?

 25. чаровни грешки а? с тази латиница добре че не пиша Я с ИА…
  трябва да ме поправяте…

 26. Не става реч за мен, а за един приятел, който в момента не е в града.

 27. Г-н Пеевски,
  Гледах Вашето интервю в регионалната телевизия „Зетра“. Съгласен съм с Вас, че Троян в началото на прехода успя да се запази и създаде условия за добър стандарт на жителите си.
  Питам Ви: Какво е „комунистическа номенклатура“ и стопанските ръководители, които работиха за развитие и запазване на положителното и доброто в икономиката на града, къде им е мястото?
  Какво направи г-н Сидеров , за да си получат заслуженото тези, които затриха икономиката на РБългария?

 28. Уважаеми Диан, нямам никакво намерение да ви отговарям какво е „комунистическа номенклатура“, но понеже засягате т.н. стопански ръководители, които били работили за доброто на икономиката на град Троян – ще ви дам само един пример.
  Предисловие: След 1989-та година, /казаха/ България тръгна по демократичен път на развитие с въвеждане и на ПАЗАРНАТА икономика. Много от съществуващите пазари бяха унищожени, а други – силно стеснени.
  Някъде през 1993-та година в Канада имахме среща с министъра на икономиката на Квебек и възникна идеята, в Троян да се усвои лицензно производство на пречиствателни станции по канадски лиценз с автор една натурализирана българка Ал.Кантарджиева, която бе номинирана за инженер номер едно на Канада през 92-ра година мисля. Инж.Кантарджиева дойде в Троян и предложи Машстрой Троян като най-подходящ. Г-н Гомез от Световната банка започна уреждане на необходимия кредит. В Канада, както и приятелите ни от един американски институт започнаха подготвителните работи преди официалната среща с троянския стопански ръководител г-н И.Попов. Моята скромна задача беше да обуча и запозная инженерите на Машстрой за какво производство става дума. Няма да ви описвам каква съпротива срещнахме от представители на бившата ком.номенклатура, но така или иначе делегацията пристигна в Троян и заведох гостите ни на среща със стопанския ръководител И.Попов. След като г-н Попов проведе поне 3-4 телефонни разговора пред гостите, а в промеждутъците обясняваше колко много работа имал и след като на няколко пъти отбягваше темата на срещата – и на мен и на гостите ни стана пределно ясно, че сме изпързаляни и че си губим времето. Станахме да си ходим, а стопанския ръководител чевръсто тръгна да ни изпраща с обещанието да ни заведе да видим един цех – негова гордост. Заведе ни в някакво подземие, пред вратата на което имаше локва с кръв, която се изтичаше в един сифон. Това буквално втрещи гостите ни /повечето еколози между другото/. Влезнахме в едно помещение в което имаше провесени наденици, салами, кренвирши май и такива неща. Стопанския ръководител Попов грабна един нож, започна да кълца от месищата и да ги тика в ръцете на почти влудените гости. Бързо се изнесохме навън, където един американец ме попита – „ама нали тук произвеждали стругове?“
  Казах му че освен салами действително правят и стругове, а в обедната почивка бъркат кал за тухли.
  Това беше. След кратко време стопанския ръководител Попов предаде управлението на Машстрой на приватизаторите братя Радеви, те после го препродадоха… абе знаете какво се случи.
  Едно трябва да знаете – ако беше усвоено и реализирано това лицензно производство в Машстрой Троян, дори в днешния си вид Севлиево щеше да изглежда като село пред Троян. Тези пречиствателни станции трябваше да конкурират западноевропейското производство на подобни съоръжения, какво останало за необятния пазар в източна Европа, където още дори не бяха стартирали екологичните европрограми. А нулевата производствена серия щеше да получи община Троян безплатно.
  Толкова за „комунистическите номенклатури“ и стопански ръководители в новите пазарни условия!
  По въпросът за Сидеров – идете на сайта на Атака и вижте десетките законопроекти които сме внесли. Защо и кой не ги прие – това е друга тема. Между другото – последните 1-2 години единствено Сидеров поставя въпроси за икономиката на България. Какви – четете в-к Атака или гледайте онлайн заседанията на Парламента.

 29. ИП,
  а какво правим с предприятията закрити или фалирали в Троян??? Местната икономическа полиция май са две момчета дето са болни или отпускари дали са правили проверки??? Местаната прокуратура дали е проявила интерес??? към състоянието им…икономически показатели, изплатени трудови възнагреждения, продажба и изнасяне на машини и съоръжения от тях???
  Не трябва ли кмета да се интересува от по- големите предприятия и при слухове за скращения, намаляване на работата да осъществява срещи с управителите им??? Това не касае ли населението на Троян и прилежащите села???Това не е ли фактор за благосъстоянието на града? Кмета не трябва ли при съмнения да сезира компетентните органи??? или просто кмета си е един администратор??? взема лист от едно бюро и го мести на другото??? Кмета не е ли политическа фигура и не може ли да показва недъзите и в икномиката или си затваря очите и казва… а аз какво да направя??? Че сме пазрна икономика е ясно… но все пак държавата и в частност общините имат контролиращи функции нали? а не функция на затоворените очи…И за колко такива предприятия кмета сезира прокуратурата да направи проверка??? или не е негова работа?

 30. Примерът Ви с г-н Попов не е удачен. Той даваше пари на такива като Вас, да подскачате на митингите.

 31. Господа,
  Защо му обръщате внимание все още. Има ли „шашкъни „още да го слушат.

 32. Г-н Пеевски,
  ГЕРБ -Троян няма нищо общо с “ най-висшата комунистическа номенклатура“. Цитираните от Вас лица са плявата на бившата комунистическа власт. Не ги слагай редом с твойте родственици.

 33. Аз не съм запознат, ама наистина ли сегашният кмет ги е писал такива??? хахаха ако го е писал или казал не виждам какво има да говорим павече…
  Че и дядо ми е полковник от царско време и другар милиционер го гони от София в срок от 48 часа…
  Та ако ги е писал като другар от милицията да си гледа работа…
  Аман от милиционери бе…
  Дайте някой без такива изцепки… в началота писал така сега пише друго…
  много бързо се развива другаря… не мога да му смогна…от ляв десен утре може и зелен да стане с тази пречиствателна станция дето я даваха по телевизията потънал в пяна…
  абе и ловец и рибар е… милиционер…
  все пак милиционер не е обидно… просто … какда кажа абе милиционер…
  То до Ловеч ли беше онзи лагер дето работеше Газдов то и той милиционер бил, а онзи Мирчо Спасов и той милиционер беше или се бъркам….

 34. alexn написа: Че сме пазрна икономика е ясно… но все пак държавата и в частност общините имат контролиращи функции нали?
  Как виждаш контролиращата функция на общината в твоето предприятие например? Или може би не съм те разбрал…?

 35. Как ли? Че и те в момента ме контролират хахаха пуснали жалба идват мерят… сезират… едно е Мунчо лудия да се жалва, друго е кмет да попита… Да кажем НАП или РИОСВ или прокуратура… та колко пъти е питано официално от общината??? или си менкаме листчета по бюрата??? и питаме какво да нпарвим??? Че то ако политическат власт не е в синхрон с изпълнителната кво искаме???

 36. Диан, примерът ми със „стопанския ръководител“ Попов е повече от показателен и перфектен. Разбирам, че не ви изнася и не случайно измествате въпроса в посока „подскачащите“. А вие, които не „поскачахте“ и управлявахте Троян от 1995-та до днес – какво свършихте и до къде докарахте общината.
  Стоян, съжалявам, но фактите са такива. Не остана почти нито една комунистическа номенклатура, която да не се е намърдала в Герб Троян и с властови позиции.

 37. Подкрепям примера на ИП за „стопански ръководител“, by the way поздрави на Йордан Данков… Ами голям зор видяха докато я затрият тази фирма, също както и ЕЛМА /Елпром по ми допадаше. А къде е сега Мебел??????? Няма нищо за чудене след като същите „стопански кадри“ ръководят общината. Само че дават ли си смека тези „ръководители“, че след някоя години издръжката на общината ще зависи изцяло от населението на „балабанския завой“…. или по скоро от къде ще се препитават когато и Троян тръгне по пътя на Машстрой и Елма??? Малееее не ми се прибира, а така ужасно обичам Троян…

 38. Троянци живеят още под турско робство. До техните кратуни не е стигнала нито една нишка от демокрацията.. така си им харесва явно. А Мебел доколкото знам сега е добре в ръцете на новите си собственици.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.