Първият квартален съвет ще бъде в кв.“Лъгът“

Първият квартален съвет ще бъде в кв."Лъгът"По  инициатива на кмета Донка Михайлова в кв. „Лъгът“ имаше събрание на живущите с цел да се създаде първият в Троян квартален съвет. Намерението бе огласено и на обществения форум, проведен през февруари, и е част от голямата цел – да има по-широко гражданско участие в живота на общността.
Близо 60 човека взели участие в тази среща и десетки били направените изказвания, съобщи Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Общината. С г-жа Михайлова е бил зам.-кметът Ангел Ангелов. Дискусията е била водена от Славея Христова и Ралица Попова, които имат богат опит в създаването и функционирането на квартални съвети в страната.
По време на дискусията относно задачите, отговорностите и правата на един квартален съвет хората поставили редица болни проблеми, на които очакват да бъде намерено решение.
Събранието избрало Инициативен комитет, който има задача да покани представители на всички жилищни блокове, къщи и на бизнеса, позициониран в квартала, за участие в  кварталния съвет, както и да насрочи общо събрание за учредяването. Ще припомним, че в съседен Ловеч има неколкогодишен опит във функционирането на квартални съвети. Чрез тях се поставят проблеми за решаване, но се търсят и начини хората сами да се активизират за общото добро, а да не търсят само „отгоре“ решения.

One thought on “Първият квартален съвет ще бъде в кв.“Лъгът“”

  1. Много добра инициатива,но зашо не бяха уведомени Председателите на управителни съвети на Етажна собственост.Аз научих за събранието от Facebook.Би било редно Общината да прати по един мейл,има го в протоколите за регистрация на етажната собственост.Как да е.Миналото минало.Къде може да се видят резултатите от събранието?Имали взети решения?Поне това ще може ли да се публикува или доведе до знанието на Управителите на Етажна собственост в ж.к.Лъгът.
    С уважение:инж.В.Стоянов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.