Решения на Комисията по безопасност на движението в Община Троян

Троян, 2007На свое заседание Комисията по безопасност на движението в Община Троян / с председател зам.-кметът  Кольо Кацаров/  разгледа постъпили сигнали и предложения от граждани и от РУ „Полиция” за подобряване  безопасността на движението.  Приети са следните решения:

– Да се постави табела с надпис „Център” на кръговото кръстовище при Кооперативния пазар.

– Да се доставят и монтират антипаркинг колчета на кръстовището на ул.”Хр.Ботев” и ул.”Ген. Карцов”, от страна на механа „Старата къща”, в участъка от стария военен блок до задния вход на механата.

– Да се възстановят всички антипаркинг колчета по ул.”Хр.Ботев”. По ул. „Радецки” вместо досегашната пешеходна пътека тип „Преминаване” да се изработи тип „зебра”, като срещу всеки сегмент на „зебрата” при подхождане към кръстовището се монтира светлоотразителен кабър. По ул.”Радецки” при подхода към кръстовището, преди  стоп линията в дясното платно, да се изработят два броя знаци Б2 /STOP/ от  термопластик,  положени върху асфалтовата настилка с уголемени размери.

– Да се достави и монтира огледало за обратно виждане на ул.”Ген. Карцов”, при пресечката с ул. „Балкан”.

– Преди кръстовището на ул. „Ген.Карцов” и Римски път, в посока центъра, да се монтират на една и съща стойка два броя пътни знаци А 1 /опасен завой надясно/ на  светлоотразителен фон и Т 13 / направление на пътя с предимство в кръстовището/. На Римския път да се постави пътен знак Б 1 / пропусни движещите се по пътя с предимство/.

На това свое заседание  комисията продължи обсъждането на Проекта на Наредба за организацията и безопасността на движението, дисциплината на водачите на превозни средства и пешеходците на територията на община Троян.  До този момент Общината няма такава наредба, тя ще бъде отделно от Наредба 1, ще бъде утвърдена и приета от Общинския съвет и ще регламентира редица важни и наболели  въпроси в града относно организацията на движение – паркиране в централната градска част,  издаване на пропуски, неправомерно паркиране, налагане на санкции и др.

 Маргарита Генкова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.