Синдик продава Вениките

ВеникитеРалица Топчиева, синдик на „Веника Турс” ООД / в несъстоятелност от 2009-а г. /, обяви миналата седмица разпродажба на активите. На тезгяха чрез търг с тайно наддаване отиват почивен комплекс „Чифлика”, в който се издига четириетажният хотел „Веника”,  и хотелски комплекс „Веника Палас”. Обявената от синдика начална тръжна цена за имотите и оборудването в тях възлиза на почти 7,5 млн.лв. и е определена от оценителя”П.Данос и Съдружници”ЕООД. Търгът ще бъде на 15 април в канцеларията на синдика в София. Решението за разпродажбата е във връзка с определение на съда по несъстоятелността от 20.02.2013 г. и на решение на събрание на кредиторите месец по-рано. Продават се като обособени части поземлен имот от 1350 кв.м по нотариален акт и 1290 кв.м по скица, четириетажният хотел „Веника” в него, чиято застроена площ по измерване е 391 кв.м, различни подобрения в имота. Луксозният „Веника Палас” включва курортна туристическа сграда с площ 298 кв.м, хотел на 3 етажа с площ 628 кв.м, хотел на 4 етажа – площ 299 кв.м, едноетажен хотел от 68 кв.м, хангар, депо, гараж, сграда за битови услуги и т.н.Оборудването им също ще бъде продавано. И двата комплекса имат басейни с минерална вода.

Както е известно, „Веника” през годините на прехода бе най-популярният хотел в бързо развилото се като курортно селище Чифлик.  Обявяването в несъстоятелност бе първата ясна стъпка надолу, която доведе логично и до разпродажбата от синдик, за да получат кредиторите обезщетение, сред които – Пиреос банк.

Междувременно се разбра, че в средата на февруари една от емблематичните за Троян фирми – фалиралата „Хемус”АД, е била обявена за продажба чрез пряко договаряне  от синдика Владимир Цачев. Продавани са голям брой промишлени сгради при начална цена 1,6 млн.лв.

Дали е имало кандидати и съответно дали е постигнат резултат засега няма официална информация, но работили в предприятието свидетелстват, че задълженията към тях се изплащат.

Наблюдателни забелязаха, че на дъската за обявления в Община Троян има още няколко обяви от синдици на по-малко известни дружества.

Днес пък централните медии съобщават, че в цялата страна се продават 600 работещи хотела…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.