Смяна на поколенията в ИПЖЗ

ИПЖЗИнститутът по планинско животновъдство и земеделие в Троян е с нов директор, назначен от ръководството на Селскостопанската академия до обявяването на конкурс. И.д. е доц.Диян Георгиев, чиято докторска дисертация, защитена през 2006 г., е по темата „Агробиологична и стопанска преценка на нови интродуцирани сортове малини и касис“. Досегашният шеф – проф.Марин Тодоров, ще продължи работа в института до излизането си в пенсия. В последните години той преведе ИПЖЗ през много тежки изпитания, главно от финансово естество, успя да запази научното звено, под чието управление преминаха и други звена от страната при една от поредните реформи в Селскостопанската академия.

Новият управляващ е роден в Бургас през 1970 г. и е придобил висше образование в Пловдив. Звание „доцент” има от миналата година. В Троян е покрай съпругата си Мария, която също е научен сътрудник в ИПЖЗ.

Доц.Георгиев си е поставил няколко основни задачи, на първо място – финансово подобряване чрез работа по проекти, използване на потенциала, който имат базите на ИПЖЗ като учебен център за курсове и семинари, както и хижата му на Беклемето, увеличаване на производството на посадъчен овощен материал, на сертифицираните биопродукти краве и козе сирене . Надежди буди и мащабният проект с Катар, по който напоследък имало раздвижване. От началото на този месец хората от ИПЖЗ започнаха работа, тъй като по традиция заради икономии са в отпуск през декември и януари.

2 thoughts on “Смяна на поколенията в ИПЖЗ”

  1. Нормално е старите пушки да се оттеглят и да поемат по-младите, но по-важното е да работят всеотдайно, да не забравят откъде са тръгнали и да не вземат еднолични решения. Руснаците са казали: „Одна голова хорошо, две лучше. Показването на колегиално, а не началническо поведение сработва много по-добре. Пожелавам му успех.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.