Социалният министър на официалното откриване на Старческия дом в Добродан

За 15 декември, събота, от 13,30 ч. е определено официалното откриване на Дома за стари хора, който вече работи в Добродан. Очаква се събитието да бъде уважено от редица официални лица начело с министър Тотю Младенов. Освен това ще присъстват изпълнителният директор на Агенцията за социално подпомагане Ивайло Иванов, зам.-министърът на финансите Владислав Горанов, народни представители и др.

Домът е разкрит в бившето училище в селото, а искането за него е от 2007 г. с подписка на 1600 пенсионери. С него се отговаря на една социална нужда, тъй като тук населението застарява, а и расте броят на самотните възрастни, които имат нужда от грижи. За преустройството на училището чрез държавните институции са получени на три етапа общо 450 000 лв., съфинансирането от Общината възлиза на 420 000 лв. По Дома са работили в първия етап троянската фирма 4АС Гарант”ЕООД, във втория – софийската „Владимекс” ООД, в третия – „Ванков Дунев”ООД от Плевен. Оборудването и обзавеждането е от софийска фирма.

В Дома вече са настанени 16 човека при капацитет 28. Живущите там получиха вече като дарение книги в акция, обявена лично от кмета Донка Михайлова, а тези дни учениците от Националната гимназия по приложни изкуства „Проф.Венко Колев” с преподавател Татяна Димитрова им изпратиха свои рисунки и коледни картички.

 

2 thoughts on “Социалният министър на официалното откриване на Старческия дом в Добродан”

  1. Глупак който продължява да живее в България каза:

    Правете места за пенсионери защото в Троян вече няма млади хора, благодарение на всички управляващи и най вече вас от ГЕРБ .ПРЕЗ 2009г в Троян се затвориха 5 големи фирми, повече от половината от работоспособното население на Троян остана без работа ЗАЩО НЕ ДОЙДОХТЕ тогава за да направите нещо, защо и вашият кмет по онова време не направи нищо за спасяването на работните места в Троян.Срам ме е да кажа,че цялото ми семейство гласува за вас. НО ЗА КОГО МИЛИ ХОРА, ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМЕ ??????????

  2. Вечното оправдание – „нямаше за кого да гласуваме“.
    Само че това е вечното извинение!
    Като не ви харесват ВСИЧКИте, законът ви позволява сами да си издигнете кандидат/и/.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.