Троянският кмет и неговият заместник сред първите на опашката за данъци

Троянският кмет и неговият заместник сред първите на опашката за данъциПример за гражданска съвест и отговорност дадоха  кметът Донка Михайлова и нейният заместник Ангел Ангелов, чийто ресор включва и местните приходи. Тъй като плащането на данъка върху недвижимите имоти и такса битови отпадъци за 2012 г. започна от първия ден на този месец, двамата местни управленци се наредиха на опашка в данъчното, за да платят дължимото. Само за два дни от началото на кампанията са събрани 36 000 лв., като данъчното си задължение бързат да погасят гражданите, информира Маргарита Генкова, Връзки с обществеността в Община Троян.
Данъчните припомнят, че ако дължимото за годината  се плати изцяло до 30 април, се ползва 5% отстъпка. Същото се отнася и за плащането на данъка върху превозните средства. Споменатите данъци могат да бъдат изплатени на две равни вноски : от 1 март до 30 юни и до 30 октомври на годината,  за която са дължими.
Патентният  данък може да бъде платен на четири вноски:  до 31 януари, до 30 април, до 31 юли и за четвъртото тримесечие – до 31 октомври.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.