Троянчета за пореден път с отлично представяне в „Звездици за Лора“

Троянското участие в осмия по ред детски песенен фестивал в Свищов „Звездици за Лора“ отново ще се запомни както със силното представяне на всички млади изпълнители от Студия „Гласове“ при Народно читалище „Наука“, така и с наградите, които възпитаниците на Мариета Жекова заслужиха. Първа награда в първа възрастова група е присъдена на Радко Петков, ученик в пети клас на СОУ“Васил Левски“. Радко пленил публика и жури с кавъра на песента „I feel good“, както и с артистизма си на сцената, като получил максималния брой точки – 100.  Успехът му е още по-забележителен, като се има предвид, че неговата конкуренция са били над 30 деца от цялата страна, от най-добрите клубове, които редовно участват в авторитетния конкурс. В трета възрастова група събралата вече доста богат опит от множество сценични изяви и конкурси десетокласничка Илияна Илиева има втора награда, а година по-голямата Памела Младенова, състезавала се с „асовете“ в конкурса, е удостоена със специална награда. Памела изпълнила песента „Копнеж“ на Маргарита Хранова, която тази година бе председател на журито.  Двете с Илияна изпълнили и песни на Адел. „Блестящи изпълнения имаха като участници във втора възрастова група Йордан Гърков и дебютантката в конкурса Божидара Симеонова, която представяше СОУ“Васил Левски“, е оценката на преподавателката Мариета Жекова.
Детският песенен фестивал „Звездици за Лора“ тази година събра в крайдунавския град повече от сто млади таланти, които в продължение на три дни се състезаваха за приза най-добър изпълнител. Конкурсът е посветен на Лора Николова, която загина в ледените води на река Лим на четвърти април 2004 година.
В журито са били Мими Иванова, Етиен Леви, Мая Райкова и други именити спецове в музиката.

Почетната статуетка „Звездици за Лора“ от тазгодишния фестивал получи 18-годишният Траян Костов от Свищов. По традиция фестивалът завърши с гала концерт на победителите, сред тях блестяха и троянчетата от Студия „Гласове“. Накрая всички – и участници, и жури, изпяха песента „Звездици за Лора“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.