В Априлци ще има великденски атракции

В Априлци ще има великденски атракции JMB Active ще организира в Априлци прояви, с които ще обогати предстоящите празници. В събота децата ще могат да декорират великденски яйца, а най-добре декорираното яйце ще получи награда, съобщи Мария ван Домелен от JMB Active. Любознателните ще могат да присъстват на демонстрации по пирография, които ще направи Ирина Нанкова от Априлци, завършила СХУПИ в Троян. Деца и вързастни също ще имат възможност да се пробват в това изкуство. Иван Додов – един майстор на акварела, ще бъде наш специален гост и ще покаже някои от най-новите си произведения, а и как сътворява уникалните си творби, каза още г-жа Домелен.
В неделя сутрин тези, които са успели да станат след полунощната служба, ще бъдат поканени на разходка до Черни връх – да се насладят на планината и на прекрасните гледки към Марагидик и Ботев. Следобед пък ще има демонстрация по керамика, след която всички са поканени да опитат сами.

Центърът  на JMB Active в читалището на Ново село ще представи уникална колекция от великденски сувенири. Между тях са изрисуваните керамични яйца на Марияна Личева и плетените яйца на Ценка Дюлгярова.  Ще бъде представена колекция от най-доброто от българските изкуства и занаяти, включително традиционни носии, халища и китеници от различни райони на България.
Така гостите и жителите на малката планинска община ще могат да обогатят своите почивни дни с хубави преживявания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.