„Криворазбраната цивилизация” забавлява публиката

Много забавление, смях, динамика, съчетани с актуално звучене в проблематиката – това е новият спектакъл на читалищния театър в Троян, чиято премиера на „Криворазбраната цивилизация” се състоя наскоро. Тази възрожденска комедия е избрана не случайно – играе се по повод 140 години от първото театрално представление в Троян, което типично за епохата е било на познатата ни от Вазовия роман „Под игото” драма „Многострадална Геновева”.

Постановчик на Войниковата творба на троянска сцена е ловчалия – Стоян Георгиев, който за пореден път затвърждава старата максима, че който го може – го може. В спектакъла играят вдъхновено и с видима наслада цяло съзвездие местни театрали от всички поколения, чудесно съчетани от режисьора в един цялостен ансамбъл с отчетливи послания. Тук зрителите се радват на играта на Радой Стойчев и Стела Мавродиева, на Владимир Иванов и Христина Петрова, на Свилен Димитров, Маргарита Мондешка, Снежина Табакова, както и на младите – Кристиан Борисов, Вергиния Борисова, Кристиан Атанасов, Зорница Дамянова и редица други. Сценографията е дело на художника Тодор Иванов, който е изразил умело духа на времето.

Пиесата вече е играна и в читалището в Борима, а тези троянци, които не са успели да я видят, ще могат да го направят на 20 декември.

One thought on “„Криворазбраната цивилизация” забавлява публиката”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.