За осми път връчват приз „Николай Ганков”

"Глътка спомени и малко притчи" за 7-ия приз "Николай Ганков"И тази година в Троян ще бъде спазена традицията да бъде връчен приз „Николай Ганков” за цялостно творчество, дух и голямо сърце, който ежегодно получават личности с много голям принос за развитието на културния живот в общината през годините, съобщи двигателят на тази инициатива Христо Ганков. Събитието е  на 27-и март, сряда, от 18,30 ч. в зала „Форум” на читалище „Наука”.

„Приз „Николай Ганков” е без състезателен и финансов характер, но е почетен знак за големите творчески качества, вярата и достолепието на неговите носители.

Официалното връчване на дървената пластика ще бъде предшествано от авторския поетичен спектакъл „Изповед за нашата земя и вяра за нашия народ”, за да бъде спазена още една традиция – вечерта по удостояването / 27 март – Международен ден на театъра и рожден ден на Николай Ганков/, да бъде среща с изкуството. В спектакъла актьорите от Читалищния театър в Троян Христина Петрова и Венелин Йорданов – Хъша, както и  гайдарят Ценко Дулев, ще ни върнат към българщината и силата на родното с надеждата, че това е  мостът към бъдещето в трудното настояще, каза Христо Ганков.

Основно във вечерта ще бъде споменът за дейния общественик, читалищен секретар и театрален режисьор, автор и водещ на предаването по местната кабелна телевизия ”Троянски дневник” Николай Ганков, в памет на когото осма година се връчва призът за всеотдайност. „Наш  разказвач за срещата с вярата, историята и смисъла на духовните ценности ще бъдат старите ленти от златния фонд на предаването „Троянски дневник”, уточни синът на Николай.

 

One thought on “За осми път връчват приз „Николай Ганков””

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.