103% е изпълнението на местните приходи

НАП ТроянНа 30 октомври изтече срокът за внасяне на втората вноска на данъка върху недвижимите имоти, таксата за битови отпадъци и данъка върху превозните средства, а ден по-късно – и срокът за внасяне на четвърта вноска на патентния данък, напомнят от отдел „Местни приходи“ в Община Троян. И добавят, че невнесените в тези срокове налози се събират заедно с лихвите по Закона за лихвите върху данъци, такси и други подобни държавни вземания.

От отдела информират още, че изпълнението на планираните за 2014 г. приходи към края на октомври е 103%, като те са с 480 000 лв. повече в сравнение със същия период на миналата година. Общият размер на събраните приходи от отдела 3 965 000 лева.

В резултат на предприетите от отдел „Местни приходи“ мерки за повишаване на събираемостта на просрочени задължения са събрани 720 000 лв. задължения от предходни години. „Препоръчваме на всички задължени лица да внасят своевременно своите задължения. В противен случай ще сме принудени да пристъпим към принудително изпълнение, което увеличава размера на дълга“, съветват служителите в отдела.

Източник: Троянски глас

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.