„Лесопласт“ ще променя името си

Една от най-големите фирми в Троян – дървообработващата компания „Лесопласт“ АД свиква редовно общо акционерно събрание на 18. май. Според обявения дневен ред ще се гласува по предложението за промяна в начина на представляване и вписване на втори изпълнителен директор на дружеството. Предвидена е и промяна на името от „Лесопласт“ АД на „Велде България“ АД.
Акционерите ще обсъдят доклад за дейността на дружеството, годишния финансов отчет за 2009 г. и ще вземат решение по начина за разпределение на финансовия резултат.
Предлага се освобождаване на членовете на Съвета на директорите – Цветомир Стойков Цочев – изпълнителен директор, Гергана Танкова Гонина, Маргарита Иванова Миладинова, Валентина Савова Янкова-Тодорова и ексдепутата и ексвицепремиер при кабинета Сакскобургготски Лидия Сантова Шулева от отговорност за дейността им през изминалата година.
Взетите решения от общото събрание ще бъдат отразени в устава на дружеството.
При липса на кворум събранието ще се проведе на 4. юни на същото място и при същия дневен ред.
Последната дата за сключване на сделки с акции на дървообработващата фирма на борсата, в резултат на които бъдещ акционер ще може да упражни правото си на глас, е 30. април.
Ще припомним, че предметът на дейност на предприятието е  производство на шперплат и дървесно-влакнести плоскости.
Регистрираният капитал на компанията е 404 634 лв. Мажоритарен собственик е „Велде“ – Австрия, който има дял от 76.669%, „ТемиСтос холдингс лимитид“ – Кипър държи 18.279%, Министерството на икономиката, енергетиката и туризма си е запазило 0.509%, а група физически лица са собственици на 4.543% от акциите с право на глас.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.